Atlético wint simpel en blijft koploper

Atlético wint simpel en blijft koploper

Atlético Madrid blijft koploper in de Primera División. De ploeg uit de Spaanse hoofdstad boekte een feilloze overwinning op Las Palmas. Het team van Diego Simeone kwam nauwelijks in de problemen in de uitwedstrijd, scoorde zelf drie keer en kon weer rekenen op een foutloze defensie. Een 0-3 eindstand was het resultaat.

De zelden scorende Filipe Luís tekende voor de eerste treffer, nadat hij op links helemaal werd vrijgelaten en vanaf de rechterkant werd bereikt door zijn medeverdediger Juanfran. In de tweede helft sloegen de bezoekers genadeloos toe uit een counter. Antoine Griezmann vertrok vanaf de rand van buitenspel en bleef koel oog in oog met Javi Varas.

Op vrijwel identieke wijze en met dezelfde aangever (Koke) maakte de Fransman ook de derde treffer. In twintig competitiewedstrijden incasseerde Atlético tot dusver slechts acht tegentreffers, een clubrecord. De verdediging van concurrenten zoals Barcelona en Real Madrid werd respectievelijk vijftien en negentien keer verslagen.

Atleti heeft nu 47 punten na twintig duels en dat zijn er vier meer dan Real. Barcelona staat op 42, maar heeft nog twee duels tegoed. Later op de avond speelt de Catalaanse grootmacht in eigen huis tegen Athletic de Bilbao.