Ontketende Ronaldo knalt ze in alle hoeken en gaten

Ontketende Ronaldo knalt ze in alle hoeken en gaten

Rupsje Nooitgenoeg. Dat is en blijft Cristiano Ronaldo. De goalgetter van Real Madrid had al vier wedstrijden niet gescoord, maar vond het gevoel helemaal terug in de uitwedstrijd tegen Espanyol. De Portugees maakte zijn eerste vijf goals van het seizoen en gaf ook nog eens een assist. Real won dankzij de superster met 6-0 van de Catalanen.

Na 7 minuten was de lijdensweg zonder doelpunten dan eindelijk voorbij voor Ronaldo. Luka Modric stuurde hem diep en CR7 schoot beheerst raak. Vanaf de penaltystip maakte hij zijn tweede. De 30-jarige aanvaller liet zien een ware specialist te zijn van 11 meter. Espanyol stond erbij en keer ernaar.

WEER EEN RECORD

Ronaldo maakte op aangeven van Bale zijn snelste hattrick ooit door er drie binnen 20 minuten in het doel te leggen. Zijn oude snelle hattrick-record stond op 35 minuten. De honger bij de goalgetter was daarmee nog lang niet gestild. De nummer 7 van Real veranderde even van rol door een assist op Karim Benzema te geven.

In de tweede helft ging Ronaldo rustig verder. Hij maakte ook nog eens zijn vierde, en vijfde, die zonnige middag. De yahtzee aan treffers was niet zijn eerste. Het fenomeen van Madeira maakte er op 5 april dit jaar ook al vijf voor Los Merengues tegen Granada.

Real Madrid staat door deze verpletterende zege voor even aan kop in Spanje, met zeven punten uit drie duels. Vanavond treffen Atlético Madrid en Barcelona elkaar.