Raket van Modric redt Real bij Granada

Raket van Modric redt Real bij Granada

Real Madrid en uitwedstrijden blijkt dit jaar een lastige combinatie. De Madrilenen leken ook op bezoek bij nummer 19 Granada op weg naar puntenverlies. Na 86 minuten stond het nog 1-1. Luka Modric wierp zich op als verlosser. Met een kogel in de bovenhoek schoot de Kroaat de equipe van Zinedine Zidane naar de niet meer verwachte 2-1 winst.


De laatste uitzege van Real tot vandaag boekte het op 29 november 2015. Nadat het Eibar met 2-0 had verslagen, volgden een nederlaag en twee gelijke spelen bij Villarreal, Valencia en Betis. Ook nu leek het mis te gaan. Karim Benzema had de score nog geopend met een intikker in de 30ste minuut, maar Granada bleek levensgevaarlijk.

Youseff El Arabi verzorgde na een uur de gelijkmaker door de bal onder Keylor Navas te schuiven. In de voorbereiding speelde de scheids een dubieuze rol. Hij liep Modric in de weg, waardoor hij de bal verspeelde. Real wankelde, passes kwamen niet meer aan en de onderlinge ergernis nam zichtbaar toe. Ricardo Costa leek in de 71ste minuut zelfs de 2-1 binnen te koppen, maar hij deed dat in buitenspelpositie. 

In extremis voorkwam Modric dat Real verder achterop raakte in de jacht op de Spaanse titel. Met zijn schot in de kruising waren de drie punten binnen. Omdat Barcelona en Atlético Madrid eerder ook al beide wonnen, verandert er aan kop van de ranglijst niets. Real heeft een punt minder dan Atleti en vier punten minder dan Barça. De Catalanen hebben bovendien een duel minder gespeeld.