Rossi heeft 'Wonder van Valencia' nodig

Rossi heeft 'Wonder van Valencia' nodig

De 36-jarige Italiaan leidt het kampioenschap met zeven punten voorsprong op de Spanjaard Jorge Lorenzo. De coureurs zijn niet alleen rivalen, maar ook teamgenoten in de fabrieksstal van Yamaha. Als Lorenzo zondag wint in Valencia, krijgt hij 25 punten. Rossi moet in dat geval op de tweede plaats eindigen; dan ontvangt hij 20 WK-punten. De derde plek levert 16 punten op en is dus onvoldoende.

Oprukken vanaf pakweg de 25e plaats naar de tweede positie is een schier onmogelijk opdracht, zelfs voor een magiër op twee wielen als Rossi. De sluwe coureur, bijgenaamd 'the Doctor', heeft in zijn lange carrière al 112 grandprixraces gewonnen, waarvan 86 in de koningsklasse. Zeven keer was hij al de kampioen in de MotoGP.

Rossi bewaart een slechte herinnering aan het circuit van Valencia. In 2006 ging hij als klassementsleider van start, maar kwam ten val in de race. De Amerikaan Nicky Hayden profiteerde en griste de titel weg bij Rossi. Een soortgelijk scenario zou Rossi dit keer wel helpen, want als Lorenzo ten val komt, is de Italiaan alsnog kampioen.

Lorenzo kan echter vertrouwen op goede resultaten uit het verleden. De 28-jarige Mallorcaan won al twee keer de slotrace in Valencia (2010 en 2013) en is dit jaar op Spaanse bodem ongeslagen. Hij zegevierde in Jerez, Barcelona en Aragon. 'Ik hoop op de warme steun van de supporters', liet hij weten. Lorenzo kan zijn vijfde wereldtitel grijpen. Hij was al twee keer wereldkampioen in de 250cc en twee keer in de MotoGP.

Agenda

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

De beslissing valt

Dit sportweekend krijgen we antwoord op in ieder geval twee vragen: wie wordt de kampioen van de Eredivisie? En lukt het Red Bull om weer voor de podiumplaatsen te strijden in de Grand Prix van Spanje?