Live: Granada - Villarreal

Live: Granada - Villarreal

Villarreal heeft nog een appeltje te schillen met Granada.

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
20 augustus 2016, 20.15 uur
Villarreal heeft nog een sappig appeltje te schillen met Granada. De Andalusiërs zouden namelijk een rol hebben gespeeld in het degradatiedrama van Villarreal een paar jaar eerder.

Kopje onder

Villarreal degradeerde in 2012 uit de hoogste Spaanse divisie. De club die bekend staat als El Submarino Amarillo (de gele duikboot), ging op de laatste speeldag dat jaar kopje onder. Zelf verloor het vlak voor tijd met 0-1 van Atlético. En omdat Rayo Vallecano in blessuretijd het winnende doelpunt scoorde tegen Granada (1-0), degradeerde Villarreal. De club vermoedde kwade opzet. Het doelpunt van Rayo was niet alleen buitenspel, Granada leek het ook nog eens heel makkelijk weg te geven. Villarreal zint daarom op wraak.

Weer terug aan de top

Inmiddels is de club weer terug aan de top: in Spanje én in de Champions League. Verantwoordelijke voor dat succes was coach Marcelino. Des te verrassender is het dat hij vorige week opstapte. Aan zijn opvolger Fran Escribá nu dus de taak om de goede resultaten voort te zetten. Voorlopig moet hij het in ieder geval doen zonder de geblesseerde Soldado. Daarnaast verkocht Villarreal belangrijke spelers als Denis Suárez en Eric Bailly. Met de aanwinsten Soriano en Cheryshev moet hij waarschijnlijk weer mee kunnen draaien in de top.

Houdiniacts in Andalusië

Voor Granada was het een bewogen zomer. Een Chinees bedrijf nam de club over, Paco Jémez trad aan als coach en de hele aanvalslinie vertrok. Waaronder spits Youssef El Arabi, clubtopscorer aller tijden. Met de Mexicaan Ochoa hebben de Andalusiërs wel een nieuwe doelman. Coach Jémez rekent op nog meer versterkingen. Granada maakt zich namelijk op voor weer een jaar degradatievoetbal. Tot nog toe wist Granada keer op keer te ontsnappen. Vaak was dat op de laatste speeldag. Lukt het ze komend seizoen weer?

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Real Madrid - Barcelona

Wat een heerlijke wedstrijd om de kerstvakantie mee te beginnen! De kraker aller krakers in Spanje tussen Real Madrid en Barcelona.