Het dilemma van Barça

Het dilemma van Barça

Wie wordt de back-up voor MSN?

Met Messi, Suárez en Neymar heeft FC Barcelona misschien wel de sterkste voorhoede in de voetbalgeschiedenis. Maar wat als een van de magische tridente geblesseerd raakt?

Barcelona is dringend op zoek naar een topper die bereid is op de bank te gaan zitten. Dat blijkt nog een hele opgave.

Nolito was favoriet

Begin er maar aan: de wereldspelers Messi, Suárez en Neymar vervangen. Alle drie hebben ze zo hun kwaliteiten. Munir El Haddadi (20) vervult nu de rol van stand-in, maar de jongeling is nog niet toe aan het grote werk. Nolito was een serieuze optie. De Spaanse international heeft een verleden bij Barcelona maar verkoos Manchester City boven een rentree bij de Catalanen. De doorslag voor de 29-jarige aanvaller gaf Pep Guardiola, die dit seizoen bij City aan het roer komt te staan.

Gameiro en Bacca bedanken ook

De Spaanse media linkten vervolgens Sevilla-spits Kevin Gameiro aan Barça. Maar de koele Franse afmaker heeft getekend bij Atlético. Ook AC Milan-spits Carlos Bacca heeft geen trek in een rol als stand-in. Hij kiest voor een hereniging met zijn voormalige coach Unari Emery bij Paris-Saint Germain. Andere namen zoals Ousmane Dembelé (naar Borussia Dortmund), Ben Arfa (naar Paris-Saint Germain) en Atlético-spitsen Ángel Correa en Luciano Vietto (naar Sevilla) kan Barça ook doorstrepen.

Lucas Pérez dan?

Barcelona hengelt nu naar Deportivo-spits Lucas Pérez (27). Afgelopen seizoen goed voor zeventien goals voor de middenmoter uit La Coruña. De afkoopsom van € 20 miljoen is te overzien voor de Catalanen. Maar kan de speler leven met zo weinig speeltijd in het vooruitzicht? Als bankzitter bij Barcelona maakt hij minder kans op een selectieplaats voor het Spaanse nationale elftal. Pérez speelt bovendien voor zijn droomclub in zijn geboortestad. Hij zal dus niet zo gauw willen vertrekken. Deportivo is dan ook druk bezig zijn contract open te breken.

Dilemma

Dat al deze spelers het aanbod weigeren illustreert het dilemma van Barcelona: waar vind je nog een goede en ervaren spits die ook nog eens niet te veel kost? Voor nu moeten de Catalanen het nog doen met de jonge El Haddadi. De zoektocht wordt vervolgd.

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

F1 Grand Prix van Amerika

Vrijdag 20 oktober - 17.00 uur

Howdy folks! Met de GP van Amerika in Austin Texas nadert dit seizoen zijn ontknoping. Wordt he

SLAM! MixMarathon

Vrijdag 20 oktober - 22.00 uur

Op 20 oktober 2017 keert de SLAM! MixMarathon terug naar de Ziggo Dome!

Future Urban Legends

Zaterdag 21 oktober - 22.00 uur

Op 21 oktober is het dance event Future Urban Legends in de Ziggo Dome!

Symphonica in Rosso - Simply Red

Woensdag 25 oktober

Op 25 oktober staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! Kaartverkoop is gestar

Symphonica in Rosso - Simply Red

Donderdag 26 oktober

Op 26 oktober 2017 staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! De kaartverkoop i

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Nieuws