Live: Sunderland - Middlesbrough

Live: Sunderland - Middlesbrough

Derby met een Nederlands tintje

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
21 augustus 2016, 14.30 uur
Na bijna acht jaar is er weer eens een Tees-Wear-derby in de Premier League. Marten de Roon, Patrick van Aanholt en Jeremain Lens maken voor het eerst kennis met deze rivaliteit in Noordoost-Engeland.

De Tees-Wear-derby tussen Middlesbrough en Sunderland is nu weer het belangrijkste duel in Noordoost-Engeland. Over een ding zijn beide supportersgroepen het eens: de derby móeten ze winnen. Het tekent de rivaliteit tussen de clubs die nog geen 40 kilometer van elkaar liggen.

Nederlands debuut bij burenruzie

Patrick van Aanholt en Jeremain Lens spelen hun eerste Tees-Wear-derby. Het seizoen van de Nederlanders begon ongelukkig. De Black Cats verloren bij Manchester City. Verdediger Van Aanholt zag een overtreding bestraft met een penalty. Jermaine Lens bleef de volle 90 minuten op de bank. Tegen Boro hoopt Lens wel minuten te maken. David Moyes is de twaalfde Sunderland-manager in tien jaar tijd. Om dat te blijven wil hij de komende twee wedstrijden per se winnen.

'Boro is here to stay'

Middlesbrough begon de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen Stoke. De club is voor het eerst sinds 2008/2009 weer terug op het hoogste Engelse niveau. De Spanjaard Aitor Karanka promoveerde vorig seizoen met Boro uit de lagere Championship. De club is van plan in de Premier League te blijven. Die ambitie blijkt uit de aanwinsten: grote namen zoals Valencia-spits Álvaro Negredo, oud-Barcelona doelman Víctor Valdés en Viktor Fischer van Ajax. Marten de Roon was met een transfersom van € 15 miljoen de duurste aankoop. Hij moet een sterk middenveld vormen met Gastón Ramírez.

Middlesbrough wist de laatste vier onderlinge competitieduels met Sunderland niet te winnen. Misschien dat het laatste treffen in de League Cup in 2012 wat hoop biedt: het werd toen 0-1 voor Boro.

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Premier League en La Liga

En wat staat er op het menu? In de Premier League lik je je vingers af bij Manchester City-Liverpool en in La Liga wordt het een patatje oorlog met Catalonië-saus.

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Premier League

Preview: Liverpool - Arsenal

Op papier is Liverpool - Arsenal 'maar' een subtopper. Toch zullen de vonken er op Anfield Road vanaf spatten. Net als in het eerste treffen dit seizoen. Toen wonnen The Reds met 3-4.

Premier League

Premier League: speelronde 23

Chelsea zag de concurrentie punten verspillen en lijkt fluitend op weg naar de zesde landstitel. Deze speelronde moet het op bezoek bij Liverpool, een echte kraker op Anfield.