Live: Sunderland - Middlesbrough

Live: Sunderland - Middlesbrough

Derby met een Nederlands tintje

EVENEMENT IS GEWEEST
Kanaal 14
21 augustus 2016, 14.30 uur
Na bijna acht jaar is er weer eens een Tees-Wear-derby in de Premier League. Marten de Roon, Patrick van Aanholt en Jeremain Lens maken voor het eerst kennis met deze rivaliteit in Noordoost-Engeland.

De Tees-Wear-derby tussen Middlesbrough en Sunderland is nu weer het belangrijkste duel in Noordoost-Engeland. Over een ding zijn beide supportersgroepen het eens: de derby móeten ze winnen. Het tekent de rivaliteit tussen de clubs die nog geen 40 kilometer van elkaar liggen.

Nederlands debuut bij burenruzie

Patrick van Aanholt en Jeremain Lens spelen hun eerste Tees-Wear-derby. Het seizoen van de Nederlanders begon ongelukkig. De Black Cats verloren bij Manchester City. Verdediger Van Aanholt zag een overtreding bestraft met een penalty. Jermaine Lens bleef de volle 90 minuten op de bank. Tegen Boro hoopt Lens wel minuten te maken. David Moyes is de twaalfde Sunderland-manager in tien jaar tijd. Om dat te blijven wil hij de komende twee wedstrijden per se winnen.

'Boro is here to stay'

Middlesbrough begon de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen Stoke. De club is voor het eerst sinds 2008/2009 weer terug op het hoogste Engelse niveau. De Spanjaard Aitor Karanka promoveerde vorig seizoen met Boro uit de lagere Championship. De club is van plan in de Premier League te blijven. Die ambitie blijkt uit de aanwinsten: grote namen zoals Valencia-spits Álvaro Negredo, oud-Barcelona doelman Víctor Valdés en Viktor Fischer van Ajax. Marten de Roon was met een transfersom van € 15 miljoen de duurste aankoop. Hij moet een sterk middenveld vormen met Gastón Ramírez.

Middlesbrough wist de laatste vier onderlinge competitieduels met Sunderland niet te winnen. Misschien dat het laatste treffen in de League Cup in 2012 wat hoop biedt: het werd toen 0-1 voor Boro.

Agenda

F1 Grand Prix van Hongarije

Vrijdag 28 juli - 10.00 uur

Vorig jaar ging oma Max met een slakkenvaart over de Hungaroring. Althans, dat vond hij zelf. Gelukk

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Neil Diamond

Zondag 10 september

Op 10 en 23 september komt Neil Diamond met zijn 50 Year Anniversary World Tour naar de Ziggo Dome.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Premier League

Preview: Liverpool - Arsenal

Op papier is Liverpool - Arsenal 'maar' een subtopper. Toch zullen de vonken er op Anfield Road vanaf spatten. Net als in het eerste treffen dit seizoen. Toen wonnen The Reds met 3-4.

Premier League

Premier League: speelronde 23

Chelsea zag de concurrentie punten verspillen en lijkt fluitend op weg naar de zesde landstitel. Deze speelronde moet het op bezoek bij Liverpool, een echte kraker op Anfield.

Met een fluitje op de bank

Op 31 december kijk je Rangers tegen Celtic én Liverpool tegen Manchester City op Ziggo Sport. En er zijn nog veel meer wedstrijden, ook op 1 januari. Genieten!