Verstappen Sportpersoonlijkheid van het Jaar

Verstappen Sportpersoonlijkheid van het Jaar

Max Verstappen is door de Nederlandse Sport Pers (NSP) uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2015. De 18-jarige Formule 1-coureur is de opvolger van Arjen Robben, die in 2014 met de titel werd geëerd voor zijn plezierige, professionele en toegankelijke omgang met de media en zijn betekenis voor de sport. Ook Dafne Schippers en Tom Dumoulin waren genomineerd.

'Max Verstappen is als een komeet omhoog geschoten in de sportwereld en heeft in 2015 zo niet dagelijks, dan toch zeker wekelijks de media in alle verschijningsvormen en op alle continenten te woord gestaan. Professioneel en respectvol. Dat alles in woorden die voor sportliefhebbers van Maasbracht tot Melbourne en Montevideo te begrijpen zijn', zo luidt de lof die Max van de jury kreeg.'Max Verstappen is als een komeet omhoog geschoten'

'Gaandeweg het seizoen bleef hij zichzelf, in voor- én tegenspoed. Zoals tijdens zijn befaamde NO! in de Grand Prix van Singapore, waar hij na afloop eerlijk aan de media uitlegde waarom hij de stalorder negeerde om teamgenoot Carlos Sainz te laten passeren. Of na zijn crash in Monaco, waar hij na enkele sublieme inhaalacties achterop Romain Grosjean botste.'

De FIA, de overkoepelende autosportfederatie, had Verstappen eerder ook al uitgeroepen tot Persoonlijkheid van het Jaar. De coureur van Toro Rosso ontving daarnaast ook de trofee voor mooiste inhaalactie van het jaar en is genomineerd voor beste doorbraak van het jaar, de zogeheten Laureus Award. Daarin moet hij het opnemen tegen het voetbalelftal van Chili, golfer Jason Day, en zwemmer Alzain Tareq.


Maandagavond om 19.50 uur reageert Max Verstappen via een live-verbinding bij Peptalk op deze prestigieuze award. Verder vertelt hij nog hoe de voorbereiding op het nieuwe seizoen verlooopt.