Verstappen: 'Behoorlijk steile leercurve'

Verstappen: 'Behoorlijk steile leercurve'

Het Formule 1-seizoen had Max Verstappen niet lang genoeg kunnen duren. 'Het is jammer dat zondag alweer de laatste race van het seizoen is, het had mooi geweest als we nog een paar weken hadden kunnen racen. Gelukkig heb ik thuis een simulator', aldus de jonge coureur van Toro Rosso.

De Grand Prix van Abu Dhabi is de seizoensafsluiter. Lewis Hamilton is de wereldkampioen, zoveel staat al vast. Voor Verstappen valt er nog wél wat te winnen in het emiraat. Hij staat twaalfde op de ranglijst met 49 punten, gelijk met Romain Grosjean en drie punten achter Nico Hülkenberg. Oftewel: de Nederlander kan nog strijden voor de tiende plaats.

'Het is een behoorlijk steile leercurve voor mij geweest. Ik ben heel erg tevreden over mijn eerste jaar, we hebben prima resultaten neergezet. En ik heb ook gewoon veel lol gehad op het circuit. Hopelijk lukt dat ook deze week in Abu Dhabi. Ook al heeft het circuit lange rechte stukken, er zijn ook veel bochten. Dus dat is goed. Het wordt interessant om te starten bij daglicht en te finishen als het nacht is - een race in de ondergaande zon.'

'Het is perfect voor een 'laatste dag op school'.' Bovendien kan hij samen met stalgenoot Carlos Sainz in de strijd om de constructeurstitel Lotus nog voorbij (zevende om zesde). 'Als we het seizoen zouden afsluiten als zesde, zou dat geweldig zijn. We gaan ervoor.'

Agenda

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Guus Meeuwis

Zaterdag 2 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Formule 1

Formule 1

Het seizoen is bijna afgelopen. Lewis Hamilton heeft de kampioensbeker al binnen. Beleef de ontknoping van het kampioenschap live bij met Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal!