Max presenteert met trots nieuwe speeltje

Max presenteert met trots nieuwe speeltje

Vorige week reden Max Verstappen en Carlos Sainz bij de eerste tests voor 2016 nog rond in een kale blauwe bolide, maar vanochtend heeft Toro Rosso de doeken van de wagen getrokken en de nieuwe kleuren van de STR11 gepresenteerd. Verstappen krijgt vandaag de eer de wagen als eerste het circuit van Barcelona over te sturen.

Het team uit Faenza legde vorige week nog de nadruk op de betrouwbaarheid op het Circuit de Catalunya. Zowel Sainz als Verstappen maakte in de eerste tests met name veel rondjes met de nieuwe Ferrari-motor, snelheid was van ondergeschikt belang. Zeker omdat vorig jaar nog veel punten werden gemorst door de haperende Renault-krachtbron.

Vergelijk zelf de STR11 (boven afgebeeld) met de STR10 van vorig jaar (onder):


NU HET ACHTERSTE VAN DE TONG
Dit keer is de verwachting dat Toro Rosso qua snelheid meer het achterste van de tong gaat laten zien. Niet alleen de kleuren zijn anders, ook wil het team deze week een aantal nieuwe onderdelen testen en moet duidelijk worden of de top-vijf doelstelling van teambaas Franz Tost een realistische is. Verstappen rijdt ook donderdag nog een testdag. Sainz kruipt woensdag en vrijdag achter het stuur.


Het raceseizoen 2016 gaat echt van start op 18 maart in Melbourne met de GP van Australië. Alle vrije trainingen, kwalificaties en races zijn te zien op Ziggo Sport Totaal en uiteraard zit je ook via go.ziggosporttotaal op de eerste rij.