Max moet genoegen nemen met 9 en Rosberg kan nu lachen

Max moet genoegen nemen met 9 en Rosberg kan nu lachen

VERSTAPPEN EVEN DERDE, MAAR WONDER BLIJFT UIT
Verstappen kwam prima weg vanaf de achtste startplaats, maar kwam op het hete circuit in Mexico simpelweg motorvermogen tekort om mee te doen om de hoogste plaatsen. De zo gewenste regen bleef bovendien uit en daardoor kon de Toro Rosso-coureur zijn prima begin geen vervolg geven.

Voor zijn eerste pitstop lag Verstappen zelfs even derde, maar in de 27ste ronde kwam hij terug op P8. Een klein foutje betekende dat Sergio Pérez hem voor eigen publiek nog voorbij kon, maar met een negende plaats zal Verstappen uiteindelijk tevreden moeten zijn. Teamgenoot Carlos Sainz kwam niet verder dan stek 13.

VETTEL RIJDT ZICHZELF UIT DE WEDSTRIJD
Vettel zag zijn race al in de eerste bochten de mist in gaan. Een touché met Daniel Ricciardo leverde de Duitser van Ferrari een lekke band en dus kostbaar tijdsverlies op. Daarmee hadden beide Mercedesen vrij spel voor de rest van de race. In zijn haast om weer naar voren te komen nam Vettel bovendien te veel risico.

Vettel had zich net teruggevochten tot de tiende plaats toen hij spinde en weer opnieuw kon beginnen. Het leek niet veel erger te kunnen, maar in de 53ste ronde maakte Vettel eigenhandig een einde aan zijn wedstrijd door hard in de banden te knallen. Het zorgde voor daarnaast voor een safety car-situatie.

ROSBERG LET GOED OP
Net als bij de start van de race was Rosberg ook bij de herstart attent en kon hij Hamilton afhouden. Alleen Daniil Kvyat zat niet op te letten en dat kostte hem zijn podium. De Rus van Red Bull moest Valtteri Bottas voorbij laten. Voor Rosberg is het zijn eerste zege na negen races.

DE WRAAK VAN BOTTAS
Ook de tweede Ferrari kende een race om snel te vergeten. Net als in Sochi knalden Bottas en Kimi Raikkonen tegen elkaar. Destijds kostte het Bottas zijn podium, maar dit keer kon Kimi niet verder en had de Fin van Williams zijn wraak. Fernando Alonso was na drie bochten de eerste uitvaller in de race.

 

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Formule 1

Formule 1

Het seizoen is bijna afgelopen. Lewis Hamilton heeft de kampioensbeker al binnen. Beleef de ontknoping van het kampioenschap live bij met Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal!