Max met lege handen en ook toetje Rosberg

Max met lege handen en ook toetje Rosberg

De laatste race van het Formule 1-seizoen 2015 is een prooi geworden voor Nico Rosberg. Met zijn derde zege op rij liet hij in Abu Dhabi Lewis Hamilton opnieuw achter zich. Voor Max Verstappen eindigde het seizoen met een puntenloze zestiende plaats. De Nederlanders kende een moeizame race met een paar mooie moves, maar ook met straffen en een duur foutje.


MAX AL SNEL IN GEDRANG
Verstappen kende een redelijke start, maar kwam snel in het gedrang te zitten. Hij eindigde de eerste ronde waar hij begonnen was op de elfde stek. Net nadat teamgenoot Carlos Sainz hem in de 19de ronde voorbij had laten gaan, verremde Max zich. Klagend over twee flatspots op de voorbanden moest hij eerder dan gepland naar binnen en dat kostte hem kostbare posities.  

NU WEL LUISTEREN NAAR HET TEAM
Sainz hoefde pas zes ronden later zijn tweede stop maken.De Spanjaard kwam weliswaar achter Verstappen terug, maar op nieuwere banden rijdend was hij sneller. Dit keer luisterde Max wél naar het teamorder en liet hij Sainz passeren. Daarmee was Verstappen's race feitelijk gereden. Ook een derde stop een laatste stint op supersofts bracht niet het gewenste resultaat.

TWEE STRAFFEN EN ZESTIENDE
Verder dan het inhalen van Felipe Nasr en Jenson Button voor P12 kwam Verstappen niet. Bij die laatste move kreeg hij bovendien 5 strafseconden aan zijn broek voor het verlaten van de baan. Na het vallen van de vlag kwam daar ook nog een drive through-straf voor het negeren van blauwe vlaggen bij en daardoor vond hij zijn naam terug op de troosteloze zestiende stek.

[%video cpid=47160%]Deze actie op Button kostte 5 seconden

ROSBERG NAAR DERDE OP RIJ
Vooraan bleek Rosberg opnieuw ongenaakbaar. Sinds het WK van teamgenoot Hamilton heeft hij zijn vorm gevonden. Van pole reed hij onbedreigd naar de winst. Achter beide Mercedessen was Kimi Raikkonen eindelijk sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel. Sergio Pérez maakte indruk door zijn Force India naar de vijfde plek te rijden.

Voor Pastor Maldonado duurde de race opnieuw kort, maar dit keer was dat buiten de schuld van de Venezolaan om. Hij werd bij de start getorpedeerd door Fernando Alonso en kon niet meer verder. De Spanjaard van McLaren vervolgde de race na een extra pitstop wél, maar het kostte hem als dader ook nog een drive through-penalty. 

LEGE HANDEN VOOR TORO ROSSO
Sainz zag twee ronden voor het einde een WK-punt in rook opgaan toen Romain Grosjean hem nog voorbij ging voor P10 en dus bleef Toro Rosso met lege handen. In de WK-stand eindigt Verstappen als twaalfde met 49 punten. Toro Rosso eindigt in de constructeursstand als zevende.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Formule 1

Formule 1

Het seizoen is bijna afgelopen. Lewis Hamilton heeft de kampioensbeker al binnen. Beleef de ontknoping van het kampioenschap live bij met Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal!