Max in het blauw met laatste Ferrari-motor

Max in het blauw met laatste Ferrari-motor

Het aftellen is nu echt begonnen. Over vijf dagen gaan de teams in Barcelona de baan op voor de eerste testritten in de voorbereiding op het seizoen 2016. Dan weten we ook eindelijk hoe Max Verstappen voor de dag komt met een Ferrari-motor in zijn Toro Rosso. Max was al eerder enthousiast over de overstap (video) en krijgt nu navolging van zijn teambaas Franz Tost.


'FERRARI HEEFT ONS DE LAATSTE GEGEVEN'
De Oostenrijker bevestigde tegenover Autosport bovendien dat de Italiaanse renstal in de STR11 de beschikking heeft over de laatste versie van de 2015-Ferrari-motor. 'Deze motor is het model dat Ferrari gebruikte aan het eind van vorig seizoen. Voor ons is dat een heel grote stap voorwaarts. Ik ben behoorlijk optimistisch. Onze mensen hebben fantastisch werk verricht, de auto is bijna klaar en we liggen op schema.'

De motor voor 2016 wordt in de Toro Rosso-garage voor het eerst opgestart

'OFWEL ZONDER TIJD OFWEL ZONDER GELD'
'Zoals ik de wagen nu zie, bevalt hij me goed. Hij wordt elk jaar gecompliceerder en meer verfijnd, maar zo zit de Formule 1 nou eenmaal in elkaar. Je hebt in de F1 altijd met twee problemen te maken. Ofwel je tijd raakt op of je geld raakt op. Ik maak me geen zorgen voor de eerste tests in Barcelona. De engineers aan beide kanten hebben heel hard gewerkt.'

Door de tijdsdruk zal de Toro Rosso bij de eerste tests nog in een andere kleurstelling de baan op komen. Op 22 februari gaan de bolides van Carlos Sainz en Max waarschijnlijk in het blauw de baan op in Barcelona. 'We zijn laat met alles en we willen de paintjob wel laten zien zoals het hoort. Daarom presenteren we de echte auto pas op 29 februari (de dag voor de start van de tweede testsessies red.)', besluit Tost.


Beelden van die eerste tests zie je uiteraard op ziggosporttotaal.nl. Houd dus de komende tijd de site in de gaten. Het raceseizoen 2016 gaat echt van start op 18 maart in Melbourne met de GP van Australië. Alle vrije trainingen, kwalificaties en races zijn te zien op Ziggo Sport Totaal en uiteraard zit je ook via go.ziggosporttotaal op de eerste rij. 

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Formule 1

Formule 1

Het seizoen is bijna afgelopen. Lewis Hamilton heeft de kampioensbeker al binnen. Beleef de ontknoping van het kampioenschap live bij met Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal!