F1 naar Azerbeidzjan en Ferrari voor Max

F1 naar Azerbeidzjan en Ferrari voor Max

De wereldraad van de internationale automobielfederatie (FIA) heeft in Parijs de wedstrijdkalender voor 2016 van de Formule 1 goedgekeurd. Dat betekent dat er in het nieuwe jaar het recordaantal van 21 GP-races worden verreden.

Achter de Grand Prix van de Verenigde Staten staat nog wél een vraagteken. Door de financiële problemen van het Circuit of the Americas in Austin (Texas) heeft Formule 1-baas Bernie Ecclestone nog geen contract ondertekend met de Amerikaanse organisatie.

Het nieuwe seizoen gaat op 20 maart in Melbourne van start en eindigt op 27 november in Abu Dhabi. De Grote Prijs van Azerbeidzjan, op 19 juni in Bakoe, is nieuw op de kalender.

Max Verstappen kan komend jaar bij Toro Rosso beschikken over een zogenoemde klantenmotor van Ferrari uit 2015. De Italiaanse fabrikant kreeg van de FIA toestemming om een vierde Formule 1-team van krachtbronnen te voorzien. Toro Rosso wil daarvoor in aanmerking komen.

Ecclestone en FIA-voorzitter Jean Todt kregen in Parijs het mandaat om met hervormingsvoorstellen te komen op het gebied van bestuur, motoren en kostenreductie in de Formule 1.