In een even spectaculaire als doelpuntrijke wedstrijd heeft Manchester United twee punten verspeeld bij nummer achttien Newcastle United. Het werd 3-3.

In een even spectaculaire als doelpuntrijke wedstrijd heeft Manchester United twee punten verspeeld bij nummer achttien Newcastle United. Het werd 3-3. De ploeg van trainer Louis van Gaal gaf in de uitwedstrijd twee keer een voorsprong weg. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd schoot Paul Dummett de niet onverdiende gelijkmaker op het scorebord.

Wayne Rooney leek Manchester United met een effectief optreden op St. James' Park aan de derde zege op rij in het nieuwe jaar te helpen. De aanvoerder zorgde voor twee treffers en een assist.

De grote inbreng van Rooney bleek niet voldoende voor drie punten. Georginio Wijnaldum en Aleksandar Mitrovic brachten Newcastle terug in de wedstrijd waarna Dummett voor de morele winst voor de thuisploeg zorgde met de gelijkmaker in de slotfase.

Door de remise zakte Manchester United naar de zesde plaats. Daley Blind speelde de gehele wedstrijd, Memphis Depay viel na ruim een uur in voor Lingard. Bij Newcastle maakten Daryl Janmaat en Wijnaldum het duel als basisspeler vol, Siem de Jong mocht in de extra tijd nog even invallen.

Hekkensluiter Aston Villa won met 1-0 van subtopper Crystal Palace. West Ham United klom naar de vijfde plaats dankzij een 3-1 zege bij Bournemouth. Met twee treffers in het laatste kwartier was Enner Valencia de gevierde man bij bezoekers.