Luiten begint onder par in Thailand

Luiten begint onder par in Thailand

Golfer Joost Luiten heeft de eerste ronde van de Thailand Classic afgelegd in zeventig slagen, twee onder het baangemiddelde. De dertigjarige Rotterdammer noteerde op zijn scorekaart vier birdies tegenover twee bogeys. Daarmee staat hij voorlopig in de middenmoot op de gedeelde 41ste plaats. Wel al zes slagen achter de Amerikaanse leider Peter Uihlein.

De 26-jarige Uihlein sloeg liefst negen birdies op de banen van golfclub Black Mountain in Hua Hin. Zijn ijzersterke openingsronde werd alleen onderbroken door een bogey op de twaalfde hole. De Amerikaan heeft één slag voorsprong op Pelle Edberg uit Zweden.

Luiten sloeg de Thailand Classic vorig jaar over, omdat hij toen de voorkeur gaf aan toernooien in de Verenigde Staten. Hij wil dit keer graag meedoen om de overwinning, maar zal zich daarvoor de komende dagen nog flink moeten verbeteren.

Agenda

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Golf

DP World Tour Championship 2016

Dubai is in zicht. De race zit er bijna op. In Sun City werd Joost Luiten netjes 14e. Een plek bij de eerste tien in het eindklassement van de European Tour is nog mogelijk. En dus kans op een bonus.

Joost Luiten

Luiten laat kans liggen in Dubai

Golfer Joost Luiten speelde om de eindzege in de Dubai Desert Classic, maar hij liet de kans op de overwinning in de vierde en laatste ronde liggen. De Rotterdammer eindigde met een ronde van 71 slagen, slechts één onder par, en zakte daarmee van de vierde naar de achtste plaats in het klassement.   De Engelsman Danny Willett wist zijn koppositie in de laatste rondgang over de achttien holes op de Emirates Golf Club te handhaven. Hij kwam na een ronde van 69 uit op een totaal van 269 slagen, negentien onder par. Hij bleef zijn landgenoot Andy Sullivan en de Spanjaard Rafa Cabrera-Bello één slag voor. Willett verdiende ruim 400.000 euro met zijn vierde zege op de Europese Tour. Luiten eindigde op 274 slagen, veertien onder par en vijf meer dan winnaar Willett. Hij noteerde drie birdies en twee bogeys en dat was niet goed genoeg om in het geweld bovenin mee te doen. 'Er viel eigenlijk niks mijn kant op. Ik speelde niet super, maar creëerde echt wel wat birdiekansen. Er had best iets meer mogen vallen en dat gebeurde niet', meldde de beste golfer van Nederland op zijn website. De Rotterdammer kan niettemin terugkijken op een goede maand in de woestijn, met achtereenvolgens de vijfde plaats in Abu Dhabi, de dertiende in Qatar en nu dus de achtste in Dubai. 'We gaan deze lijn doortrekken in Maleisië. Het enige wat ik kan doen, is mezelf op zondag elke keer een kans geven om het toernooi te winnen.'