Joost Luiten is blij met de baan en kan meer dan golfen

Joost Luiten is blij met de baan en kan meer dan golfen

Er zijn maar twee mannen die meer kans maken op de titel tijdens het Maybank Malaysian Open dan Joost Luiten. Ten minste, als we bookmaker Unibet.com moeten geloven. Voor iedere euro die je op Joost inzet, krijg je er negentien terug. Danny Willett is topfavoriet met 1 op 9. Voor Louis Oosthuizen krijg je per euro zestien piek terug.


Nog nooit speelde Luiten op Royal Selangor Golfclub, maar hij is -zoals altijd- positief over zijn kansen. ‘It’s all about fairways and greens here’, twittert Luiten. Daarmee bedoelt Luiten dat het slaan van ballen op de baan bepalender is dan het putten. Luiten houdt van dat soort banen. ‘Het is hier echt een puttcompetitie’, zei Luiten vorig jaar kritisch over The Open op Saint Andrews.

De voorbeschouwing van Joost:

De baan kent Luiten dus niet, maar goede herinneringen aan het land zijn er wél. In 2011 won de Rotterdammer zijn eerste toernooi op de Europese Tour in Maleisië. Het Iskandar Johor Open was toen een prooi voor Nederlands beste golfer. Een zege nu zou heel welkom zijn. Deelname aan grote toernooi als The Masters komt dan weer heel dichtbij.

MISSCHIEN EEN CARRIÈRESWITCH?
Nu gaat het deze weken goed met Luiten. Wij van Ziggo Sport willen graag dat hij doorgaat met presteren. Maar ook wij zien dat Joost zijn favoriete club -Feyenoord- het erg lastig heeft. Luiten trainde al eens mee, en laat nu ook zien kopsterk te zijn. Komt er een carrièreswitch aan Joost?