Juve verliest dik en staat toch in finale

Juve verliest dik en staat toch in finale

Juventus heeft in een ware bekerthriller de finale om de Coppa Italia bereikt. De Bianconeri verloren weliswaar met 3-0 van Internazionale, maar hadden door de 3-0 thuiszege in het heenduel alsnog recht op een verlenging. Na een enorme slijtageslag moest een strafschoppenreeks uiteindelijk de winnaar van het fantastische gevecht aanwijzen. Juve was net iets scherper vanaf de stip.

Door de 3-0 uit de eerste wedstrijd begonnen beide ploegen niet met hun beste elf aan de wedstrijd. Die stand zorgde er wél voor dat Inter meteen de aanval zocht. Na een dik kwartier werden De Nerazzurri voor die aanvalslust beloond. Juve-middenvelder Hernanes liet zich op een gevaarlijke plek zomaar van de bal zetten en Marcelo Brozovic profiteerde. De Kroaat schoot buiten bereik van doelman Neto raak. 

Door opnieuw een fout in de defensie van Juventus stond het ook haast 2-0, maar Adem Ljajic raakte de lat. Aan het begin van de tweede helft bracht Ivan Perisic de spanning in de dubbele ontmoeting wél terug. De andere Kroaat in de basis van Inter tikte een afgemeten voorzet van Éder van dichtbij binnen. Brozovic zette de ploegen uit een penalty weer helemaal naast elkaar, waardoor het verlengen werd. 

In de verlenging was de eerste kans ook voor de thuisploeg. Een knappe kopbal van Perisic kon nog net gekeerd worden. Juve deed wat terug via Simone Zaza en de ingevallen Paul Pogba, maar er werd niet meer gescoord. Inter-trainer Roberto Mancini wilde eerste keeper Samir Handanovic nog brengen voor de penalty's. Dat feest ging alleen niet door omdat Éder niet verder kon en gewisseld moest worden. 

Juventus won de strafschoppenserie met 5-3. Rodrigo Palacio was de enige speler die miste. De aanvaller van Inter raakte de onderkant van de lat en zag de bal voor de lijn neerkomen. De Bianconeri treffen in de finale AC Milan, dat derdeklasser Alessandria over twee duels met 6-0 versloeg.