Wester deed het bijna in haar broek

Wester deed het bijna in haar broek

Tess Wester was in het kwartfinaleduel met Frankrijk weer eens van grote waarde voor de Nederlandse handbalsters. Mede door een aantal fantastische reddingen van de 22-jarige keepster won Oranje met 28-25. Onze verslaggever Johan van Polanen sprak na afloop met de Vrouw van the Match.

Wester hield Oranje met een aantal fantastische reddingen overeind. Met name de save in de slotfase van het duel was belangrijk, omdat ze de Françaises daarmee op twee punten achterstand hield. 'Dit is echt fantastisch. Ik loop helemaal over van geluk', zei ze voor de camera van Ziggo Sport.

De jonge keepster deed het naar eigen zeggen bijna in de broek van spanning, maar wie neemt haar dat nog kwalijk? Door de sensationale zege plaatsen de Nederlandse dames zich voor het eerst in de historie voor de halve finale van een WK. Bovendien zijn de handbalsters nu zeker van deelname aan het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in 2016.

EVEN FEEST EN DAN DE KNOP OM
Henk Groener was erg verheugd na het geweldige optreden van zijn ploeg tegen Frankrijk. 'We speelden weer net zo goed als in de vorige wedstrijden. Met veel inzet, strijdlust en passie', zei de bondscoach na afloop. 'Deze groep is hongerig. Ze willen meer. Ik denk dat ze wel even feest vieren, maar dat de knop snel omgaat en de aandacht volledig naar de halve finale tegen Polen gaat.'


De Nederlandse handbalsters spelen vrijdag om 18.00 uur de halve finale tegen Polen. Dat duel om een plek in de finale is uiteraard live te zien op Ziggo Sport op kanaal 14 en Ziggo Sport Select. Geen Ziggo klant? Dan hoef je niks te missen via Ziggo Sport Totaal Go.

 

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Handbal

Handbalsters verwennen fans met fraaie zege

De Nederlandse handbalsters hebben in hun eerste interland na het WK het thuispubliek verwend met een overtuigende zege. De succesploeg van bondscoach Henk Groener, die in december met zilver terugkeerde uit Denemarken, won in Almere van Spanje met 31-21. Bij rust leidde Oranje met 13-10.   Door die overwinning nam het vrouwenteam resoluut de leiding in de kwalificatiegroep voor het EK in 2016. Komende zaterdag is de uitwedstrijd in Spanje. De nummers één en twee in de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Zweden. Het weekeinde daarna is het olympisch kwalificatietoernooi in Metz, waar Nederland zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen kan afdwingen. Topschutter in de Nederlandse ploeg was Danick Snelder met zeven treffers. Nycke Groot scoorde zes keer. Doelvrouw Tess Wester maakte een doelpunt in de slotminuut.

Handbal

Handbalcoach Groener: Rio gaan we halen

Bondscoach Henk Groener van de Nederlandse handbalsters twijfelt er niet meer aan dat zijn team zich dit voorjaar in het olympisch kwalificatietoernooi gaat plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio. 'Dat gaan we halen', zei hij zondag na de verloren finale op het WK in Denemarken.   Frankrijk, Japan en Tunesië, respectievelijk de nummers 7, 19 en 21 op het WK, zijn van 17 tot en met 20 maart de tegenstander van Oranje, dat historisch zilver veroverde na de nederlaag tegen Noorwegen (23-31). 'We spelen in Frankrijk, dat staat wel zo'n beetje vast. In Metz is de bedoeling en dat is mooi dichtbij voor ons.' Groener is sinds 2009 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. 'Ik heb de ploeg zien groeien. We hebben laten zien dat we het goed voor elkaar hebben. Ik ben enorm trots op de ploeg. De zilveren medaille is een fantastisch resultaat.' Hij zag Noorwegen vooral in de eerste helft van de finale zijn team overklassen. 'Terwijl we niet eens zo slecht begonnen. We scoorden goed in de eerste minuten. Maar toen Noorwegen vier doelpunten uitliep, raakten we het even helemaal kwijt en dat was jammer.' Bij rust stond Nederland al achter met 20-9. 'In de kleedkamer heb ik gezegd dat we het toernooi zo niet mochten afsluiten, dat verdienden we niet. In de tweede helft hebben ze voor elke bal geknokt. Noorwegen was weliswaar beter en de verdiende winnaar, maar wij toonden in de tweede helft moed, speelden weer goed en maakten meer doelpunten dan de tegenstander. Dat stemde toch tot tevredenheid.'

Handbal

Hongerige handbalsters op weg naar finale

De Nederlandse handbalsters hebben al geschiedenis geschreven met het bereiken van de halve finale op het WK, maar de honger van de Oranje Leeuwinnen is nog lang niet gestild.Estavana Polman, doelvrouw Tess Wester, Nycke Groot en Yvette Broch maken naam in een team waarin volgens Polman momenteel 'alles klopt'. De ploeg droomt inmiddels hardop van de wereldtitel.Het laatste obstakel op weg naar de eindstrijd is Polen. Die tegenstander kwam Oranje ook al tegen in de groepsfase en toen resulteerde dat in een duidelijke 31-20 overwinning. Op basis daarvan kan je zeggen dat het een haalbare kaart is, maar bondscoach Henk Groener blijft alert. 'In een halve finale van een WK kan geen sprake zijn van onderschatting.' 'WE ZIJN ER SUPERKLAAR VOOR'Iets wat speelster Estevana Polman bevestigt. 'Ze zullen met iets nieuws komen. Ik denk dat ze meer op fysiek inzetten. Daar moeten wij een antwoord op vinden. Van onderschatting zal van onze kant geen sprake zijn. Zij hebben Rusland naar huis gestuurd, dat is knap. Maar nu we zo ver zijn gekomen, willen we hoe dan ook verder. Het wordt een andere wedstrijd, maar we zijn er superklaar voor.' [%video cpid=47373%]De beelden van het pouleduel tegen Polen Het doel - via een plaats bij de beste zeven deelname aan het olympisch kwalificatietoernooi afdwingen - is inmiddels bereikt, maar de honger is nog niet gestild. 'We kunnen wereldkampioen worden', zegt Polman. In de andere halve finale speelt Noorwegen tegen Roemenië. Het halve finale-duel tussen Nederland en Polen begint vanavond om 17.45 uur. Je beleeft het live mee op Ziggo Sport op kanaal 14 voor Ziggo klanten. Ben je geen Ziggo klant, dan hoef je niets te missen van Nederland-Polen via Ziggo Sport Totaal Go.  [%video cpid=47451%]