Wester deed het bijna in haar broek

Wester deed het bijna in haar broek

Tess Wester was in het kwartfinaleduel met Frankrijk weer eens van grote waarde voor de Nederlandse handbalsters. Mede door een aantal fantastische reddingen van de 22-jarige keepster won Oranje met 28-25. Onze verslaggever Johan van Polanen sprak na afloop met de Vrouw van the Match.

Wester hield Oranje met een aantal fantastische reddingen overeind. Met name de save in de slotfase van het duel was belangrijk, omdat ze de Françaises daarmee op twee punten achterstand hield. 'Dit is echt fantastisch. Ik loop helemaal over van geluk', zei ze voor de camera van Ziggo Sport.

De jonge keepster deed het naar eigen zeggen bijna in de broek van spanning, maar wie neemt haar dat nog kwalijk? Door de sensationale zege plaatsen de Nederlandse dames zich voor het eerst in de historie voor de halve finale van een WK. Bovendien zijn de handbalsters nu zeker van deelname aan het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in 2016.

EVEN FEEST EN DAN DE KNOP OM
Henk Groener was erg verheugd na het geweldige optreden van zijn ploeg tegen Frankrijk. 'We speelden weer net zo goed als in de vorige wedstrijden. Met veel inzet, strijdlust en passie', zei de bondscoach na afloop. 'Deze groep is hongerig. Ze willen meer. Ik denk dat ze wel even feest vieren, maar dat de knop snel omgaat en de aandacht volledig naar de halve finale tegen Polen gaat.'


De Nederlandse handbalsters spelen vrijdag om 18.00 uur de halve finale tegen Polen. Dat duel om een plek in de finale is uiteraard live te zien op Ziggo Sport op kanaal 14 en Ziggo Sport Select. Geen Ziggo klant? Dan hoef je niks te missen via Ziggo Sport Totaal Go.