Historische zege handbalsters op WK

Historische zege handbalsters op WK

De Nederlandse handbalsters blijven stunten op het WK in Denemarken. De ploeg van bondscoach Henk Groener boekte in de kwartfinale een sensationele zege op topnatie Frankrijk. Oranje won in Kolding in een bloedstollend duel met 28-25 en bereikte voor het eerst in de historie de halve finale.

Keepster Tess Wester was de absolute uitblinker in het Nederlands team. Met fenomenale reddingen hield zij haar ploeg overeind. In het veld waren Nycke Groot, Yvette Broch en Estavana Polman de aanjagers. Polman scoorde in een cruciale fase in de tweede helft zes keer op rij.

In de halve finale treft Oranje de handbalsters uit Polen, die verrassend met 21-20 wonnen van Rusland. Het duel om een plek in de finale is uiteraard live te zien op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Totaal.

Agenda

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december - 20.00 uur

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Guus Meeuwis

Zaterdag 2 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken

Muziekfeest van het Jaar

Vrijdag 8 december

Op 8 december vindt Muziekfeest Van Het Jaar plaats in de ZIggo Dome. Kaartverkoop start vrijdag 6 o

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Handbal

Handbalsters verwennen fans met fraaie zege

De Nederlandse handbalsters hebben in hun eerste interland na het WK het thuispubliek verwend met een overtuigende zege. De succesploeg van bondscoach Henk Groener, die in december met zilver terugkeerde uit Denemarken, won in Almere van Spanje met 31-21. Bij rust leidde Oranje met 13-10.   Door die overwinning nam het vrouwenteam resoluut de leiding in de kwalificatiegroep voor het EK in 2016. Komende zaterdag is de uitwedstrijd in Spanje. De nummers één en twee in de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Zweden. Het weekeinde daarna is het olympisch kwalificatietoernooi in Metz, waar Nederland zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen kan afdwingen. Topschutter in de Nederlandse ploeg was Danick Snelder met zeven treffers. Nycke Groot scoorde zes keer. Doelvrouw Tess Wester maakte een doelpunt in de slotminuut.

Handbal

Handbalcoach Groener: Rio gaan we halen

Bondscoach Henk Groener van de Nederlandse handbalsters twijfelt er niet meer aan dat zijn team zich dit voorjaar in het olympisch kwalificatietoernooi gaat plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio. 'Dat gaan we halen', zei hij zondag na de verloren finale op het WK in Denemarken.   Frankrijk, Japan en Tunesië, respectievelijk de nummers 7, 19 en 21 op het WK, zijn van 17 tot en met 20 maart de tegenstander van Oranje, dat historisch zilver veroverde na de nederlaag tegen Noorwegen (23-31). 'We spelen in Frankrijk, dat staat wel zo'n beetje vast. In Metz is de bedoeling en dat is mooi dichtbij voor ons.' Groener is sinds 2009 bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. 'Ik heb de ploeg zien groeien. We hebben laten zien dat we het goed voor elkaar hebben. Ik ben enorm trots op de ploeg. De zilveren medaille is een fantastisch resultaat.' Hij zag Noorwegen vooral in de eerste helft van de finale zijn team overklassen. 'Terwijl we niet eens zo slecht begonnen. We scoorden goed in de eerste minuten. Maar toen Noorwegen vier doelpunten uitliep, raakten we het even helemaal kwijt en dat was jammer.' Bij rust stond Nederland al achter met 20-9. 'In de kleedkamer heb ik gezegd dat we het toernooi zo niet mochten afsluiten, dat verdienden we niet. In de tweede helft hebben ze voor elke bal geknokt. Noorwegen was weliswaar beter en de verdiende winnaar, maar wij toonden in de tweede helft moed, speelden weer goed en maakten meer doelpunten dan de tegenstander. Dat stemde toch tot tevredenheid.'

Handbal

Hongerige handbalsters op weg naar finale

De Nederlandse handbalsters hebben al geschiedenis geschreven met het bereiken van de halve finale op het WK, maar de honger van de Oranje Leeuwinnen is nog lang niet gestild.Estavana Polman, doelvrouw Tess Wester, Nycke Groot en Yvette Broch maken naam in een team waarin volgens Polman momenteel 'alles klopt'. De ploeg droomt inmiddels hardop van de wereldtitel.Het laatste obstakel op weg naar de eindstrijd is Polen. Die tegenstander kwam Oranje ook al tegen in de groepsfase en toen resulteerde dat in een duidelijke 31-20 overwinning. Op basis daarvan kan je zeggen dat het een haalbare kaart is, maar bondscoach Henk Groener blijft alert. 'In een halve finale van een WK kan geen sprake zijn van onderschatting.' 'WE ZIJN ER SUPERKLAAR VOOR'Iets wat speelster Estevana Polman bevestigt. 'Ze zullen met iets nieuws komen. Ik denk dat ze meer op fysiek inzetten. Daar moeten wij een antwoord op vinden. Van onderschatting zal van onze kant geen sprake zijn. Zij hebben Rusland naar huis gestuurd, dat is knap. Maar nu we zo ver zijn gekomen, willen we hoe dan ook verder. Het wordt een andere wedstrijd, maar we zijn er superklaar voor.' [%video cpid=47373%]De beelden van het pouleduel tegen Polen Het doel - via een plaats bij de beste zeven deelname aan het olympisch kwalificatietoernooi afdwingen - is inmiddels bereikt, maar de honger is nog niet gestild. 'We kunnen wereldkampioen worden', zegt Polman. In de andere halve finale speelt Noorwegen tegen Roemenië. Het halve finale-duel tussen Nederland en Polen begint vanavond om 17.45 uur. Je beleeft het live mee op Ziggo Sport op kanaal 14 voor Ziggo klanten. Ben je geen Ziggo klant, dan hoef je niets te missen van Nederland-Polen via Ziggo Sport Totaal Go.  [%video cpid=47451%]