McIlroy laat zien dat hij de beste is, Luiten sluit af in mineur

McIlroy laat zien dat hij de beste is, Luiten sluit af in mineur

Rory McIlroy heeft het DP World Tour Championship op zijn naam geschreven. De nummer 3 van de wereldranglijst besloot het toernooi met een ronde van 6 onder par en verwees Andy Sullivan daarmee naar plaats 2. McIlroy eindigde over vier dagen met een score van 21 onder par, een slag beter dan zijn naaste concurrent.

De Noord-Ier mocht in eerste instantie helemaal niet meedoen in Dubai. Hij voldeed niet aan de eis voor het aantal gespeelde toernooien in een seizoen. De organisatie besloot toch om hem deel te laten nemen omdat hij enkele weken geblesseerd is geweest. Die keus viel voor McIlroy uiteindelijk dus zeer gunstig uit.

McIlroy won niet alleen het toernooi. De bijvangst voor de hoogstgenoteerde Europese speler op de mondiale ranglijst was de Race to Dubai. Hij en Danny Willett stonden voor het toernooi nagenoeg gelijk op de ranking over een heel jaar op de Europese Tour. Willett eindigde in Dubai als gedeeld vierde.

Joost Luiten sloot zijn golfjaar niet positief af. De Rotterdammer noteerde zondag in de vierde en laatste ronde van het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai een score van 73 slagen, één boven par. De Nederlander zakte daardoor naar de 32ste plaats in het klassement een score van zes onder par.