Luiten ijzersterk van start met scherp vroegertje

Luiten ijzersterk van start met scherp vroegertje

Joost Luiten is sterk begonnen aan het KLM Open. Na de eerste dag heeft Nederlands beste golfer aller tijden maar 3 spelers voor zich. De Rotterdammer ging op De Kennemer Golfclub rond in 63 slagen. Dat zijn er 7 minder dan het baangemiddelde. Paul Lawrie en Wade Ormsby zijn de leiders op -9.

Luiten startte vroeg en dat bleek een voordeel. De wind speelde in de ochtend geen rol. In de middag was dat wél zo. Het beste speelde Luiten tussen hole 2 en 8. In die fase sloeg hij liefst 5 birdies, wat hem 5 slagen winst opleverde. Ook Lawrie was in topvorm met 1 eagle (-2) en 7 birdies.

In de middagsessie waren er maar weinig fraaie scores. Ormsby en Richard Bland waren de uitzonderingen. Ormsby staat nu bovenaan met Lawrie. Bland bezet plaats 3 met -8.

Topfavorieten Martin Kaymer en Jamie Donaldson konden geen potten breken. De Duitser ging rond in 68 slagen (-3) en Donaldson had zelfs 73 slagen nodig (+3). Zij staan daarmee gedeeld 25ste en 132ste.

De grootste naam van het toernooi zat in de groep bij Luiten. Achtvoudig majorwinnaar Tom Watson doet dit jaar een gooi naar de KLM Open-titel. De veteraan voltooide zijn ronde in 69 slagen (-1). Daarmee is de Amerikaan gedeeld 59ste.