Luiten heeft blik al op 2016

Luiten heeft blik al op 2016

Golfer Joost Luiten heeft de blik al op 2016 gericht. Nederlands beste speler stopt al uren trainingsarbeid in kleine veranderingen in zijn techniek in de hoop op betere resultaten. 'Ik heb geen topjaar gehad. Ik had er meer van verwacht en op meer gehoopt', zegt de Rotterdammer op zijn website.

Hij slaat donderdag af in het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai. 'Het is wel lekker om hier het seizoen af te sluiten. Het is hier altijd goed weer, de golfbaan is goed en de greens zijn goed. Ik kan hier goed uit de voeten.'

Luiten speelt voor de zesde keer mee in de seizoensfinale op de sjieke Jumeirah Golf Estates, waar de beste zestig golfers de finale van de Europese Tour afwerken. Voor de winnaar van het toernooi ligt ruim 1,2 miljoen euro klaar. Tevens wordt duidelijk wie de beste speler van het jaar op de tour van 2015 is geweest. De Noord-Ier Rory McIlroy won de zogeheten 'Race to Dubai' vorig jaar en voert ook bij het ingaan van het laatste toernooi het klassement van dit jaar aan.

De Nederlander werd vorig jaar negende en in 2013 zelfs vierde in Dubai. Met die klasseringen bekroonde hij twee topjaren op de tour, maar de cijfers van dit jaar maken duidelijk dat Luiten een matig seizoen heeft gedraaid. Hij beëindigde vorig jaar nog de Race to Dubai als elfde met ruim 2,1 miljoen euro prijzengeld, dit seizoen staat hij vijftigste met zeven ton. Zijn vierde plaats in het Schots Open leverde hem het meeste geld op. Luiten speelde wel beduidend minder toernooien op de Europese Tour omdat hij drie maanden in Amerika golfte. Ook daar vielen zijn uitslagen tegen.

'Het wilde allemaal net niet samenvallen dit seizoen en dat is frustrerend, maar ik blijf natuurlijk knokken voor een goed resultaat. Hopelijk lukt dat in het laatste toernooi, want mijn lagere positie op de ranglijst betekent niet dat ik niet mee kan doen om de overwinning. Als ik mijn putts maak, kan ik bovenin meedraaien.'

Agenda

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Sport

SuperSportWeekend bij Ziggo Sport

Ben jij een super supporter van alle sporten? Van golf tot tennis en van voetbal tot Formule 1? Dan zit je goed bij Ziggo Sport Totaal. Je kijkt namelijk het hele weekend gratis naar je favoriete sporten.

Golf

Plons!

Liters aan angstzweet hebben de vijver bij Hole 17 in Sawgrass al gevuld. Hoeveel ballen belanden er dit jaar in?

Golf

Abu Dhabi HSBC Golf Championship 2017

We hebben hem even moeten missen, onze golfheld. Maar Joost Luiten is terug van weggeweest. Het nieuwe  jaar trapt hij af met de Desert Swing. Eens zien of zijn winterslaap hem goed heeft gedaan.

Golf

Alfred Dunhill Championship 2016

De kampioen van de European Tour 2016 is nog maar net gekroond of de volgende tour start alweer. In Leopard Creek zijn alle ogen gericht op de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel.