Luiten begint 2016 met plaats vijf

Luiten begint 2016 met plaats vijf

Joost Luiten is 2016 uitstekend begonnen. Lang had hij kans op de eindoverwinning tijdens het Abu Dhabi Golf Championship, maar zijn laatste ronde van 72 slagen was niet goed genoeg om winnaar Rickie Fowler te bedreigen. Luiten eindigde op 11 onder par en werd daarmee gedeeld vijfde. Fowler won met -16.

Waar de putts aan het begin van het toernooi zo vaak net in de hole vielen, zo vaak bleven ze nu net boven de grond liggen. De Rotterdammer begon de laatste dag op twee slagen van de leiding, maar dat verschil werd snel groter. Fowler maakte namelijk birdies op hole 1 en 2, Luiten noteerde twee keer een par. Toen Nederlands beste golfer op hole 7 een bogey noteerde, was het gat geslagen.

Op de tweede negen holes lag Luiten vaak op lastige posities. Kansen op birdie waren er weinig, maar hij produceerde op belangrijke momenten enkele mooie slagen, waardoor hij 2016 in ieder geval met een mooie notering begint. Zijn vijfde plaats moest hij delen met Jordan Spieth, Marcel Siem, Alejandro Cañizares, Byeong Hun An en Branden Grace.

Fowler gaf zijn leiding nooit uit handen. Thomas Pieters en Rory McIlroy kwamen nog even dichtbij, maar dankzij een prachtige birdie op hole 17 was het toernooi in Amerikaans voordeel beslist.