KLM Open 2016
?

KLM Open 2016

Van 8 tot en met 11 september

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op Ziggo Sport - kanaal 14
08 september 2016, 07.00 uur
Op 8 september slaat Joost Luiten af voor de 97e editie van het KLM Open. Voor het eerst op The Dutch, zijn thuisbaan in het Gelderse Spijk. Onze Nederlandse golftrots gaat voor de winst. Fooore..!

Als hij maar niet de yips krijgt

Joost Luiten (foto boven) is dit jaar extra gebrand op een goed resultaat in het KLM Open. Hij heeft zich namelijk voor de komende drie jaar opgeworpen als ambassadeur van Nederlands bekendste en oudste golftoernooi. Op zijn 'trainingsbaan' The Dutch hoopt hij bovendien zijn teleurstellende zomer achter zich te laten. De winnaar van het KLM Open 2013 kwam de afgelopen drukke maanden op de een of andere manier niet echt in zijn spel. Zo miste hij tijdens het Schotse Open én het Britse Open de cut en ook in Rio wilde het niet echt lukken. Als hij op het KLM Open maar niet de yips krijgt.

Niet de minsten

Dat Luiten hard aan de bak moet is wel duidelijk. Toppers als Chris Wood (foto onder), Thongchai Jaidee, Robert Karlsson en Byeong Hun An gaan het de Nederlander zeker moeilijk maken in de strijd om de titel. Om nog maar te zwijgen over de Belg Nicolas Colsaerts. Helaas moest Thomas Pieters (de winnaar van vorig jaar) op het allerlaatste moment afzeggen omdat hij te veel last had van een wespensteek. Toernooidirecteur Daan Slooter is in ieder geval tevreden met zo veel topspelers: "Ik ben verheugd dat we in de breedte weer een heel sterk deelnemersveld kunnen presenteren. Ik weet dat de spelers erg benieuwd zijn naar de nieuwe baan en naar de nieuwe elementen zoals Beat The Pro."

Beat The Pro: voor het echie op hole 14

Met Beat The Pro heeft het KLM Open meteen ook een wereldprimeur in handen: amateurs die op één hole de strijd aangaan met professionals. Op 8 en 10 september mogen de amateurs het op hole 14 opnemen tegen de tourspelers. Het gaat in totaal om een groep van zo'n 75 spelers met een maximale handicap van 24. Joost Luiten juicht dit nieuwe element toe: "Uiteindelijk willen we allemaal voor veel publiek spelen, daar doen we het voor. Dat we ook nog uitgedaagd worden door een amateur maakt het extra spectaculair."

Nederlanders op The Dutch

Een toptoernooi op Nederlandse bodem vraagt natuurlijk ook om Nederlandse deelnemers. Gelukkig doen er dit jaar naast toppers als Joost Luiten en, niet te vergeten, Maarten Lafeber weer aardig wat mee. Acht Nederlandse professionals krijgen een wildcard. Daarvan spelen er dit seizoen vijf mee in de Europese Challenge Tour: Jurrian van der Vaart, Reinier Saxton, Daan Huizing, Darius van Driel en Wil Besseling. Ook vier Nederlandse amateurs krijgen een uitnodiging van de organisatie.

De geur van het zilte nat in de polder

Jarenlang had het KLM Open de Hilversumsche en de Kennemer als thuisbasis. De komende drie jaar kiest het evenement voor de nieuwe en snelle baan The Dutch in Spijk, nota bene de trainingsbaan van Joost Luiten. The Dutch is, zoals ze dat noemen, een inland links golf course. Oftewel een zeebaan in het binnenland met weinig bomen, veel zand, duinen en harde greens en fairways. Mocht het Luiten dit jaar niet lukken dan kan hij het altijd weer in 2017 of 2018 proberen.

Geluk bij een ongeluk

Wouter de Vries hoorde op de eerste dag van het KLM Open dat hij geheel onverwacht mocht aantreden. Bekijk hier zijn wonderlijke verhaal:

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

F1 Grand Prix van Amerika

Vrijdag 20 oktober - 17.00 uur

Howdy folks! Met de GP van Amerika in Austin Texas nadert dit seizoen zijn ontknoping. Wordt he

SLAM! MixMarathon

Vrijdag 20 oktober - 22.00 uur

Op 20 oktober 2017 keert de SLAM! MixMarathon terug naar de Ziggo Dome!

Future Urban Legends

Zaterdag 21 oktober - 22.00 uur

Op 21 oktober is het dance event Future Urban Legends in de Ziggo Dome!

Symphonica in Rosso - Simply Red

Woensdag 25 oktober

Op 25 oktober staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! Kaartverkoop is gestar

Symphonica in Rosso - Simply Red

Donderdag 26 oktober

Op 26 oktober 2017 staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! De kaartverkoop i

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Golf

Afslaan op de U.S. Open

Van 12 tot en met 18 juni komt de golfwereldtop samen voor de 117e U.S. Open in Erin, in de buurt van Milwaukee, Wisconsin. Het is de eerste keer dat het toernooi daar wordt gehouden.

Golf

Omega Dubai Desert Classic

Het wil Joost Luiten nog niet echt lukken tijdens de Desert Swing. Misschien dan in de laatste etappe van deze golftrilogie: Dubai, stad van de ongekende mogelijkheden. 

Golf

Tournament of Champions 2017

Aloha 2017 en aloha PGA Tour! Voor de eerste PGA-wedstrijd van het nieuwe jaar verzamelt de wereldgolftop zich traditiegetrouw op het paradijselijke Hawaii. Mooier kun je het jaar niet beginnen.

Ziggo Sport

Ziggo Sport 1 jaar

Ziggo Sport is jarig en dat vieren wij! We trakteren op een heel weekend live topsport, helemaal voor niks. Dus zet de sixpacks maar vast koud!

Golf

DP World Tour Championship 2016

Dubai is in zicht. De race zit er bijna op. In Sun City werd Joost Luiten netjes 14e. Een plek bij de eerste tien in het eindklassement van de European Tour is nog mogelijk. En dus kans op een bonus.

Nieuws