Topper van de ijsberg

Topper van de ijsberg

De eerste Eredivisie-topper: PSV – Feyenoord

DAGEN 00 UREN 00 MINUTEN 00 SECONDEN 00
17-09-2017 16:45:00
Eredivisie seizoen 2017 – 2018 is gestart. De eerste topper is vroeg dit jaar. PSV neemt het in eigen huis op tegen Feyenoord. Wordt deze battle een voorbode?

In het verleden hebben de twee club elkaar maar liefst 158 keer getroffen. PSV won daarvan 56 duels (35,4%) en Feyenoord 63 (39,9%). Er bleven 39 potjes onbeslist (24,7%). Leuk die ouwe koeien, maar wat wordt het 17 september?

PSV wint, want…

Thuisvoordeel. Nee, we hebben het niet over partijdige scheidsrechters. Thuis wint PSV makkelijker. Zo simpel is dat. Rots in de branding en kersverse aanvoerder Marco van Ginkel is er dit seizoen vanaf het begin bij. In de twee voorgaande jaren werd Van Ginkel namelijk vanaf de winterstop gehuurd van Chelsea. En met goaltjesdief Lozano moeten er toch wel wat ballen ingaan?

Maar...

In Eindhoven gaan er steeds meer lampjes uit. Guardado, Moreno, Pröpper, Willems… er lijkt geen einde aan te komen. En dan laat Siem de Jong zijn broertje Luuk én de andere spelers in de steek, want die is weer terug bij Newcastle United. Of zorgt de leegloop juist voor een frisse wind?

Feyenoord wint, want…

Na 18 jaar weer landskampioen worden, dat moet toch een boost geven? De Rotterdammers barsten van het zelfvertrouwen. Vooralsnog blijven Jörgensen, Vilhena, Toornstra, Botteghin en aanvoerder El Ahmadi. En ondertussen blijft de naam Van Persie maar rondspoken in de gangen van de Kuip. Vorig jaar versloeg de ploeg uit Rotterdam de Eindhovenaren uit met 1-0. Eitje, toch?

Maar…

Dat de ploeg vorig jaar kampioen werd, was al een verrassing. Het collectief en de kolkende Kuip waren twee belangrijke factoren voor het winnen van de schaal. Feyenoord-held Dirk Kuyt is er dit seizoen niet bij, evenals Eljero Elia. En de nieuwe aankopen zijn (nog) niet het neusje van de zalm. De tijd dringt in Rotterdam.

Op wie zet jij je duiten?

PSV
Feyenoord

Wat vind je van deze pagina?