Verstappen leert Sainz lesje, Hamilton pakt winst op Suzuka

Verstappen leert Sainz lesje, Hamilton pakt winst op Suzuka

Max Verstappen heeft ons weer laten stuiteren op de bank. De 17-jarige Nederlander blonk opnieuw uit met een dijk van een inhaalrace tijdens de Grand Prix van Japan. Hij klom van stek 17 naar de negende plaats. Extra mooi was dat Verstappen in de slotfase teamgenoot Carlos Sainz aftroefde. En oh ja, Lewis Hamilton won op z'n gemak de race op Suzuka.

VERSTAPPEN MAAKT NEGEN PLAATSEN GOED

Verstappen begon vanuit de achterhoede, maar won meteen al terrein bij de chaotische start. Daniel Ricciardo en Felipe Massa waren op achtervolgen aangewezen na een touché. Beiden liepen daarbij een lekke band op. Ook Sergio Pérez moest opnieuw beginnen na een uitstapje naast de baan.

In de eerste helft van de race reed de Limburger eerst lang achter Felipe Nasr voordat het hem lukte de Braziliaan te passeren. Daarna was Fernando Alonso rondenlang een obstakel. Inhalen bleek een lastige opgave op het Japanse circuit. Na bijna tien ronden in de staart van de voormalige wereldkampioen, lukte het Verstappen toch. 'Finally', verzuchtte hij over de boordradio.

VERSTAPPEN MAAKT NEGEN PLAATSEN GOED

BLUNDER KOST SAINZ DE KOP

Sainz leek lang buiten bereik te blijven van Verstappen. De Spanjaard schoot hem zelf te hulp. Bij zijn tweede pitstop reed hij klungelig zijn voorvleugel kapot. Dat kostte Sainz bijna 20 seconden. Verstappen reed de rest zelf vlot dicht. In de 45ste ronde zat hij er vlak achter en in dezelfde ronde haalde hij hem gelijk spectaculair op à la Max in.

Daarmee was de fraaie opmars van Verstappen voltooid. In de laatste rondjes liep hij nog wél even 16 seconden uit op zijn teammaat. Onze race-sensatie gaf daarmee een gepast antwoord op de klagende Spanjaard.

HAMILTON ONGENAAKBAAR


Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Ziggo Sport

Oktober is Formule 1-maand

Het Formule 1-seizoen gaat snel. Nog maar zes races en het zit er alweer op. En met vier van de resterende zes races in één maand gaat het in oktober extra hard.