Verstappen leert Sainz lesje, Hamilton pakt winst op Suzuka

Verstappen leert Sainz lesje, Hamilton pakt winst op Suzuka

Max Verstappen heeft ons weer laten stuiteren op de bank. De 17-jarige Nederlander blonk opnieuw uit met een dijk van een inhaalrace tijdens de Grand Prix van Japan. Hij klom van stek 17 naar de negende plaats. Extra mooi was dat Verstappen in de slotfase teamgenoot Carlos Sainz aftroefde. En oh ja, Lewis Hamilton won op z'n gemak de race op Suzuka.

VERSTAPPEN MAAKT NEGEN PLAATSEN GOED

Verstappen begon vanuit de achterhoede, maar won meteen al terrein bij de chaotische start. Daniel Ricciardo en Felipe Massa waren op achtervolgen aangewezen na een touché. Beiden liepen daarbij een lekke band op. Ook Sergio Pérez moest opnieuw beginnen na een uitstapje naast de baan.

In de eerste helft van de race reed de Limburger eerst lang achter Felipe Nasr voordat het hem lukte de Braziliaan te passeren. Daarna was Fernando Alonso rondenlang een obstakel. Inhalen bleek een lastige opgave op het Japanse circuit. Na bijna tien ronden in de staart van de voormalige wereldkampioen, lukte het Verstappen toch. 'Finally', verzuchtte hij over de boordradio.

VERSTAPPEN MAAKT NEGEN PLAATSEN GOED

BLUNDER KOST SAINZ DE KOP

Sainz leek lang buiten bereik te blijven van Verstappen. De Spanjaard schoot hem zelf te hulp. Bij zijn tweede pitstop reed hij klungelig zijn voorvleugel kapot. Dat kostte Sainz bijna 20 seconden. Verstappen reed de rest zelf vlot dicht. In de 45ste ronde zat hij er vlak achter en in dezelfde ronde haalde hij hem gelijk spectaculair op à la Max in.

Daarmee was de fraaie opmars van Verstappen voltooid. In de laatste rondjes liep hij nog wél even 16 seconden uit op zijn teammaat. Onze race-sensatie gaf daarmee een gepast antwoord op de klagende Spanjaard.

HAMILTON ONGENAAKBAAR


Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

G-DRAGON

Dinsdag 26 september - 20.00 uur

K-Pop sensatie G-DRAGON komt op 26 september naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 29 september - 05.00 uur

Hamilton verspeelde vorig jaar zijn kansen op de titel in Kuala Lumpur. Verstappen en Ricciardo maak

Headhunterz

Zaterdag 30 september

Op 30 september komt de hardstyle legende Headhunterz terug naar de Ziggo Dome!

Lady Gaga

Dinsdag 3 oktober

Lady Gaga staat op 3 oktober in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit concert start maandag 13 feb

F1 Grand Prix van Japan

Vrijdag 6 oktober

Max Verstappen werd hier vorig jaar tweede. Hamilton en Vettel hebben het in het verleden ook wel go

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Formule 1

Formule 1 eBattle

De allerlaatste bocht doemt voor je op. Koeltjes volg je de perfecte lijn. Je wacht, remt, stuurt en dan doorrrrr, vol gas naar de finish. Noteer je de snelste tijd? Dan race jij misschien wel tegen Robert Doornbos!