Sport Stories

Sport Stories

Vintage Formule 1, Magic Johnson en footballfilm met ‘Fifty’

Vintage Formule 1, Magic Johnson en footballfilm met 'Fifty'

Dinsdag- tot en met donderdagavond kun je weer wat meer de diepte in met drie sportportretten. Want sommige verhalen uit de sportwereld zijn zo bijzonder, dat ze zich uitstekend lenen voor een boeiende docu of zelfs film.

Life on the Limit
Dinsdagavond kun je genieten van een mooie documentaire over de Formule 1. In de beginjaren stapten de roekeloze coureurs in overhemd in hun bolides, terwijl hun vriendinnen de stopwatch bedienden. In de races beleefden ze levensgevaarlijke momenten. Dat leverde grote namen op en rijders vol bravoure. Ook meer recente helden als Sebastian Vettel en Lewis Hamilton komen voorbij. Met het nieuwe Formule 1-seizoen in aantocht, is Life on the Limit een echte aanrader. 

All Things Fall Apart
Rapper 50 Cent speelt in deze film de rol van het veelbelovende American football-talent Deon Barnes. Op het moment dat hij lijkt toe te treden tot de NFL, krijgt hij te maken met een fysieke instorting. De populaire running back uit een hardwerkend gezin moet de strijd aan met kanker en dat levert een meeslepend verhaal op vol tegenstrijdige belangen.

The Announcement
Earvin 'Magic' Johnson had alles. Het talent om geweldig te basketballen, titels te winnen en uit te groeien tot publiekslieveling. Magic schokte de wereld in november 1991 toen bleek dat hij besmet was met hiv en per direct zijn carrière moest beëindigen. In die tijd leidde het hiv-virus nog bijna automatisch tot aids. Maar Magic Johnson legde zich daar niet bij neer, en vocht vol overgave en positivisme voor zijn gezondheid. Dat ging zo goed, dat hij goud won met Amerikaanse Dream Team op de Zomerspelen van 1992, en zijn rentree maakte in de NBA. 

Gaat dat zien! Bij Ziggo Sport, kanaal 14:
Life on the Limit, dinsdag 23 februari om 20.30 uur
All Things Fall Apart, woensdag 24 februari om 20.30 uur
The Announcement, donderdag 25 februari om 22.30 uur