Renault bevestigt terugkeer in Formule 1

Renault bevestigt terugkeer in Formule 1

Renault keert komend seizoen met een eigen team terug in de Formule 1. De autofabrikant heeft dat donderdagavond aangekondigd. Er wordt de laatste hand gelegd aan de overname van het noodlijdende Lotus, aldus een verklaring van Renault na ondertekening van een principe-overeenkomst.

Renault was in het verleden al bijna veertig jaar actief in de koningsklasse van de autosport en won twaalf keer de titel voor constructeurs. Het team van de Franse autofabriek deed mee aan meer dan zeshonderd races, won er 168 en behaalde elf individuele wereldtitels.

'Renault had twee opties: een terugkeer op 100 procent of een vertrek. Na uitgebreid onderzoek heb ik besloten dat Renault vanaf volgend jaar in de Formule 1 meedoet. Onze ambitie is om te winnen, ook als dat wat tijd gaat kosten', aldus topman Carlos Ghosn.

Het bedrijf leverde dit seizoen de motoren aan Red Bull en Toro Rosso. Beide renstallen bleven zonder zege. Red Bull eindigde met Daniil Kviat en Daniel Ricciardo respectievelijk als zevende en achtste in het WK, Max Verstappen was de beste coureur van Toro Rosso op de twaalfde plaats.

De leverancier kwam al vroeg in het seizoen onder vuur te liggen van zowel Red Bull als het opleidingsteam Toro Rosso vanwege de ondermaatse prestaties van de motoren. De onvrede leidde zelfs tot een voortijdige beëindiging van het contract. Inmiddels is er weer toenadering en lijkt de Franse fabriek toch weer een motor te leveren aan Red Bull in 2016. Toro Rosso zou een deal hebben met Ferrari.

Renault verwacht volgende maand meer details te kunnen prijsgeven over het programma voor het seizoen dat in maart begint.

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Evenement is geweest

F1 Grand Prix van België

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort van thuiswedstrijd voor Max Verstappen.

Sport

Ziggo Sport kalender

Lekker binnen voor de buis de spannendste live wedstrijden kijken, terwijl het buiten koud is. Met Ziggo Sport op kanaal 14 zit je goed. Wat staat er dit najaar op het programma? Bekijk de opstelling:

Ziggo Sport

Oktober is Formule 1-maand

Het Formule 1-seizoen gaat snel. Nog maar zes races en het zit er alweer op. En met vier van de resterende zes races in één maand gaat het in oktober extra hard.