Ajax houdt de titelrace spannend

Ajax houdt de titelrace spannend

Ajax heeft met een probleemloze 4-0 uitzege op Willem II koploper PSV in het vizier gehouden. De nummer 2 van de ranglijst blijft de kampioen uit Eindhoven op één puntje volgen.

 

De twee overgebleven titelkandidaten houden de spanning er voorlopig in tijdens de titelrace. Over twee weken ontmoeten ze elkaar in het Philips-stadion. Ajax ontvangt daarvoor nog NEC, PSV neemt het eerst op tegen sc Heerenveen.

Ajax kende alleen in de openingsfase problemen met de thuisploeg. Het elftal van trainer Frank de Boer controleerde vervolgens de wedstrijd en kwam in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. Amin Younes, die eerder al de paal raakte, bood Arek Milik een bijna niet te missen kans. De Pool vierde zijn veertiende competitietreffer.

Het is alweer bijna zes jaar geleden dat een speler van Ajax zo vaak scoorde in de eredivisie. Luis Suárez en Marko Pantelic sloten het seizoen 2009/10 af met respectievelijk 35 en 16 doelpunten.

Milik brak met zijn vijfde treffer in de laatste drie competitiewedstrijden het verweer van Willem II. Mike van der Hoorn miste eerst nog een opgelegde mogelijkheid, maar Riechedly Bazoer schoot in de 52ste minuut wél bijzonder fraai raak.

Rochdi Achenteh, verdediger van Willem II, kon na zestig minuten wel door de grond zakken toen hij Lasse Schöne in staat stelde te scoren. Davy Klaassen werkte in 65ste minuut nog even aan het doelsaldo van Ajax en maakte de 0-4.