Ajax sleept punten binnen bij Den Haag

Ajax sleept punten binnen bij Den Haag

Ajax is de tweede helft van de competitie begonnen met een moeizame 1-0 overwinning op ADO Den Haag. Pas in de tweede helft van het daarvoor saaie duel was sprake van een echte wedstrijd. Maar de ploeg uit de Residentie was aanvallend te machteloos de gelijkmaker op het bord te krijgen.

Het openingsdoelpunt van Ajax kwam na twintig minuten min of meer uit de lucht vallen. Joël Veltman speelde door de lucht Amin Younes aan. De Duitser controleerde de bal perfect en schoot heel beheerst de 0-1 binnen. ADO Den Haag stelde er weinig tegenover. Alleen Ruben Schaken kreeg na slecht uitverdedigen van Ajax een kans, maar hij kogelde naast.

Verder viel er in de eerste helft op het veld weinig te beleven. Daarbuiten des te meer. Een gedeelte van de Haagse supporters eiste negatieve aandacht op door het uitkramen van discriminerende teksten en het produceren van oerwoudgeluiden. Met name Riechedly Bazoer moest het doorlopend ontgelden. Pas kort voor rust greep de stadionspeaker in.

Na de rust zocht ADO Den Haag wat nadrukkelijker de aanval. Wilfried Kanon rukte vanaf de linkerkant enkele malen gevaarlijk op, maar de defensie van Ajax kon de aanvalsacties voortijdig ontregelen. De gasten konden ook niet echt doorpakken. Verder dan een schot van Arek Milik kwam het aanvankelijk niet.

Pas in het laatste kwartier ontbrandde de strijd echt. ADO rook de gelijkmaker. Verbeten probeerde de ploeg Ajax onder druk te zetten. Mike Havenaar, Edouard Duplan en Timothy Derijck waren dicht bij de gelijkmaker. Zonder zelf te overtuigen trok het wat makke Ajax uiteindelijk de drie punten over de streep.

Agenda

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Fox Sports

Topper van de ijsberg

Eredivisie seizoen 2017 – 2018 is gestart. De eerste topwedstrijd is vroeg dit jaar. PSV neemt het in eigen huis op tegen Feyenoord. Wordt deze battle een voorbode?

Voetbal

Preview: Ajax - Feyenoord

Ajax is de enige ploeg die Feyenoord nog van de titel af zou kunnen houden. En dan spelen de Amsterdammers ook nog thuis. De laatste keer dat Feyenoord daar wist te winnen was in augustus 2005.

Sport

Dit kijk je met je dagpas

Met een dagpas kijk je 24 uur lang topsport op FOX Sports Eredivisie of FOX Sports International. De volgende live wedstrijden zijn de komende dagen te zien.

Voetbal

Eredivisie: speelronde 22

Koploper Feyenoord ontvangt FC Groningen. Dat wil revanche voor de klap die het op de eerste speeldag kreeg. PSV sluit het weekend af met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Voetbal

Eredivisie: speelronde 20

PSV versloeg vorige week Heerenveen in een ware thriller. Het moet dit weekend naar Heracles, waar het vorig jaar verloor. Heerenveen speelt thuis tegen FC Groningen: een beladen duel.