Ajax sleept punten binnen bij Den Haag

Ajax sleept punten binnen bij Den Haag

Ajax is de tweede helft van de competitie begonnen met een moeizame 1-0 overwinning op ADO Den Haag. Pas in de tweede helft van het daarvoor saaie duel was sprake van een echte wedstrijd. Maar de ploeg uit de Residentie was aanvallend te machteloos de gelijkmaker op het bord te krijgen.

Het openingsdoelpunt van Ajax kwam na twintig minuten min of meer uit de lucht vallen. Joël Veltman speelde door de lucht Amin Younes aan. De Duitser controleerde de bal perfect en schoot heel beheerst de 0-1 binnen. ADO Den Haag stelde er weinig tegenover. Alleen Ruben Schaken kreeg na slecht uitverdedigen van Ajax een kans, maar hij kogelde naast.

Verder viel er in de eerste helft op het veld weinig te beleven. Daarbuiten des te meer. Een gedeelte van de Haagse supporters eiste negatieve aandacht op door het uitkramen van discriminerende teksten en het produceren van oerwoudgeluiden. Met name Riechedly Bazoer moest het doorlopend ontgelden. Pas kort voor rust greep de stadionspeaker in.

Na de rust zocht ADO Den Haag wat nadrukkelijker de aanval. Wilfried Kanon rukte vanaf de linkerkant enkele malen gevaarlijk op, maar de defensie van Ajax kon de aanvalsacties voortijdig ontregelen. De gasten konden ook niet echt doorpakken. Verder dan een schot van Arek Milik kwam het aanvankelijk niet.

Pas in het laatste kwartier ontbrandde de strijd echt. ADO rook de gelijkmaker. Verbeten probeerde de ploeg Ajax onder druk te zetten. Mike Havenaar, Edouard Duplan en Timothy Derijck waren dicht bij de gelijkmaker. Zonder zelf te overtuigen trok het wat makke Ajax uiteindelijk de drie punten over de streep.