Foto: Pim Geerts
Meld je aan voor de eBattle

Meld je aan voor de eBattle

Leg je nickname vast en race mee op Hoog Catharijne

06 -

Alles wat je over de Formule 1 eBattle wilt weten

Wat kan ik winnen bij de Ziggo eBattle F1?

  • Deelnemen aan Ziggo eBattle F1: Filmpje van je prestaties, 10% korting op Samsung-televisies & blikje Red Bull (alleen 18+).
  • Finalisten Ziggo eBattle F1: Red Bull merchandising, hapje en drankje voor jou en introducé na finale.
  • Winnaar Ziggo eBattle F1: Twee kaarten voor Ziggo Dome-concert naar keuze.
  • Winnen van Robert Doornbos: Samsung QLED TV. Inclusief Playseat + Xbox One S + Racestuur + F1 2017.

Hoe houden jullie de score bij? En hoe bepalen jullie de winnaar?

Het noteren en formaliseren van de uitslagen in het Ziggo eCircuit verloopt altijd via de competitiecoördinator ter plekke. Over deze uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. 

De tien snelste rondetijden gaan door naar de finale. De winnaar van de finale racet in de uitzending Formule 1 Café op Ziggo Sport tegen Robert Doornbos, mits hij/zij minimaal 18 is. Als de winnaar van de finale onder 18 is, gaat de eerste 18-plusser van het finaleklassement door naar de uitzending.

Waarom moet ik minimaal 18 jaar oud zijn?

Om mee te doen met de officiële competitie (of side-events) van de Ziggo eBattle F1 moet je minimaal 18 jaar oud zijn, omwille van de regeling van partners van de finale in Haarlem en de race tegen Doornbos. Deelnemers onder de 18 mogen wel een rondetijd klokken, maar deze telt helaas niet mee voor de finale of speciale evenementen.

Waar is het Ziggo eCircuit waar de de selectiewedstrijden worden gespeeld?

Het Ziggo eCircuit vind je in de Stijlkamer (bij uitgang P5) in Hoog Catharijne in Utrecht.

Welke game spelen we en welke regels volgen we?

Zowel op het Ziggo eCircuit in de Stijlkamer (bij uitgang P5) in Hoog Catharijne, als op de finaledag in Haarlem en in de Ziggo Sport studio in Hilversum speel je met de game F1 2016 (PC), in simulator van Playseat®. Alle auto's van alle coureurs zijn gelijkwaardig aan elkaar en alle assists staan uit. De tracklimits staan op strict.

Hoe vaak mag ik proberen de snelste rondetijd neer te zetten?

Iedereen mag vijf rondjes rijden. De eerste twee zijn om in te komen en de laatste drie gelden voor de officiële score. De snelste tijd geldt. Zo geven we iedereen een kans om mee te doen en kunnen we snel rouleren. 

Daarnaast staat het je vrij om op een ander moment je eigen rondetijd proberen te verbeteren.

Moet ik Ziggo klant zijn om mee te doen?

Nee dat hoeft niet. Iedereen mag meedoen. Om in de uitzending te racen moet je wel minimaal 18 zijn.

Waar wordt de finale gespeeld?

De tien deelnemers met de beste rondetijden in de Pitstop Race Experience stromen door naar de finale van de Ziggo eBattle F1. Die vindt plaats in Haarlem op dé gamelocatie van Nederland (de studio's van eMense). Die tien krijgen automatisch bericht, uiterlijk op donderdagavond 20.15 uur. Over deze uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Het adres van de studio’s is: Grote Houtstraat 176, 2011 SZ  Haarlem.

Hoe maak ik kans om in de uitzending te racen?

De hoogst genoteerde 18+'er in de finale van de Ziggo eBattle F1 stroomt door naar de live-uitzending in het Formule 1 Café in Hilversum op vrijdagavond. Omwille van de regelgeving rond live-uitzendingen is het niet toegestaan om jongeren onder de 18 toe te laten. Zij kunnen wel deelnemen aan de Pitstop Race Experience en aan de finale van de Ziggo eBattle F1. Voor hen zijn er alternatieve prijzen beschikbaar. Zij krijgen daarover bericht.

Kan ik wedstrijden live volgen?

De kwalificaties kun je niet live volgen, maar de finale in Haarlem wel. Die streamen we live op Twitch en op Facebook (Ziggo Sport F1).

Ik wil op vrijdag, zaterdag of zondag heel graag het circuit van dat weekend rijden. Kan dat nog?

Zeker. We hebben één Playseat® beschikbaar waarop je het circuit van dat weekend kunt rijden. De andere twee zijn ingericht op de volgende, daarop kun je dus een officiële tijd neerzetten.

Mag ik fans meenemen naar de finale en naar de studio?

Naar de finale in Haarlem mag je fans meenemen. In de vernieuwde studio is ruimte voor 50 personen. Win je de finale dan mag je introducee ook mee naar de Ziggo Sport studio in Hilversum.

Wat houdt de actie precies in?

In de Ziggo eBattle F1 gaat het erom dat je de snelste rondetijd neerzet. Tot de donderdag voorafgaand aan de Grand Prix kun je je iedere dag kwalificeren op het Ziggo eCircuit in de Stijlkamer (bij uitgang P5) in Hoog Catharijne in Utrecht. De tien snelsten gaan door naar de finale die wordt gespeeld op vrijdagmiddag op dé gamelocatie van Nederland in Haarlem (de studio’s van eMense). De winnaar mag het in de avond live in uitzending van Formule 1 Café op Ziggo Sport opnemen tegen Robert Doornbos.

Tot wanneer loopt deze actie?

De Ziggo eBattle F1 loopt tot en met de laatste Grand Prix in november.

Waarom hebben jullie zo veel informatie van me nodig? En wat gebeurt ermee?

We hebben deze informatie nodig om het toernooi goed te laten verlopen. We doen onder andere een postcodecheck en houden je graag op de hoogte van onze acties als je daarvoor toestemming geeft.