Djokovic is opnieuw koning Down Under

Djokovic is opnieuw koning Down Under

Novak Djokovic is voor de zesde keer winnaar geworden van de Australian Open. De nummer 1 van de wereld klopte Andy Murray, die voor de vijfde keer verliezend finalist was en voor de vierde keer tegen de Serviër. The Djoker had in 2013 en 2015 een set afgestaan in de eindstrijd, maar won nu net als in 2011 in straight sets met 6-1, 7-5, 7-6 (3). Daarmee veroverde hij zijn elfde grandslamtitel.

Djokovic evenaarde het record van Roy Emerson, die 6 titels Down Under won. Murray verloor 22 van de 31 duels met Djokovic, die hij voor de zesde keer trof in een grandslamfinale. De Brit versloeg hem in 2012 bij de US Open en in 2013 op Wimbledon. Met 11 grandslamtitels kwam Djokovic naast Björn Borg en Rod Laver. Boven hen staan Roger Federer (17), Pete Sampras, Rafael Nadal (beiden 14) en Emerson (12).

Djokovic kreeg een break in de schoot geworpen in Murray's eerste servicegame door een dubbele fout. Hij stoomde in een half uur door naar de setwinst. Het tweede bedrijf nam meer dan twee keer zo lang in beslag. Er was volop strijd met hoogstaand tennis en de ene na de andere lange slagenwisseling vanaf de baseline. Murray kwam terug van een break achterstand dankzij een winner die de lijn toucheerde.

Murray leverde op 5-5 na een voorsprong van 40-0 opnieuw zijn service in, waarna de Serviër ondanks 2 dubbele fouten de set won en in de derde set snel een break voorsprong nam. Murray herstelde de balans (3-3) en pakte zijn opslaggames eenvoudiger. De tiebreak begon met een dubbele fout van de Schot en een ace van de Serviër, die uitliep naar 6-1 en op zijn derde matchpoint weer een ace produceerde.

Agenda

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Guus Meeuwis

Zaterdag 2 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Nieuws