Dafne en Ziggo slaan handen ineen

Dafne en Ziggo slaan handen ineen

Met trots mogen we melden dat Dafne Schippers en Ziggo de komende jaren intensief gaan samenwerken. 

Niet alleen zie je al haar races in de Diamond League op Ziggo Sport, ook schuift de Koningin van de Sprint regelmatig aan bij Jack van Gelder en Frank Evenblij in de wekelijkse talkshow Peptalk. Je zult haar gezicht in Ziggo campagnes voorbij zien komen.

'Geweldig dat atletiek uitgebreid aandacht krijgt' 
Schippers is zelf in haar nopjes: 'De samenwerking met Ziggo geeft mij de mogelijkheid me volledig op mijn sport te concentreren. Ik vind het geweldig dat Ziggo Sport atletiek ook uitgebreid onder de aandacht brengt.' Na een topseizoen 2015 bereidt Schippers zich als een van de favorieten voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Het jaar van de doorbraak 
Schippers beleeft dit jaar haar absolute doorbraak. Na haar overstap van de zevenkamp naar de sprint, loopt ze de concurrentie aan gort. Met als hoogtepunt natuurlijk het WK atletiek. Op de 100 meter grijpt ze al schitterend zilver, maar op de dubbele afstand maakt de Nederlandse helemaal vernietigende indruk. In een magistrale tijd van 21,63 seconden snelt ze naar goud.

Logisch dus dat Ziggo's commercieel directeur Peter Dörr eveneens opgetogen is: 'Het is geweldig om haar straks in onze campagnes en op ons kanaal te zien schitteren. Dafne is nu al een icoon in de Nederlandse topsport, die volledig zichzelf is en haar eigen weg kiest.'

Klanten van Ziggo kijken Ziggo Sport in HD op alle schermen: tv, laptop, PC, tablet of smartphone.

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!

Dafne Schippers

Schippers in Peptalk: 'Niet bezig met druk'

Het gaat goed met Dafne Schippers. De wereldkampioene op de 200 meter veroverde afgelopen weekend voor de zevende keer de Nederlandse titel op de 60 meter indoor en is in uitstekende vorm. 'Ik zit goed in mijn vel de laatste tijd, eigenlijk het hele indoorseizoen al', zei Schippers in Peptalk. Schippers kent een overvol programma in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer, waar ze wil vlammen op de 100 en 200 meter. 'Het is heel belangrijk dat je af en toe een stapje terugneemt, maar dat gaat eigenlijk wel goed', vertelt ze. Ook met de druk kan de Utrechtse naar eigen zeggen goed omgaan. 'Ik denk dat druk wel heel erg in de weg kan zitten, maar ik ben nooit bezig geweest met wat de buitenwereld wil van mij. Ik leg mijzelf al genoeg druk op.' Gregory Sedoc, voormalig Europees kampioen op de 60 meter horden, was ook te gast bij Jack van Gelder en Frank Evenblij en dook samen met Schippers in de techniek van het sprinten. Schippers kreeg bovendien ludieke beelden ze zien van Sedoc die vol enthousiasme de winnende 200 meter van Dafne bekijkt. Frank Evenblij was dit keer te gast bij Sanne Schippers, de trotse zus van Dafne. Samen doken ze de keuken in en maakten ze een taart voor de jarige Michel Mulder, ook te gast in Peptalk. Wat nou als Dafne goud pakt in Rio en de hel losbarst? 'Ik denk niet dat Dafne snel zou veranderen', vertelt Sanne. 'Volgens mij is ze het liefst gewoon thuis bij ons.'