Dafne en Ziggo slaan handen ineen

Dafne en Ziggo slaan handen ineen

Met trots mogen we melden dat Dafne Schippers en Ziggo de komende jaren intensief gaan samenwerken. 

Niet alleen zie je al haar races in de Diamond League op Ziggo Sport, ook schuift de Koningin van de Sprint regelmatig aan bij Jack van Gelder en Frank Evenblij in de wekelijkse talkshow Peptalk. Je zult haar gezicht in Ziggo campagnes voorbij zien komen.

'Geweldig dat atletiek uitgebreid aandacht krijgt' 
Schippers is zelf in haar nopjes: 'De samenwerking met Ziggo geeft mij de mogelijkheid me volledig op mijn sport te concentreren. Ik vind het geweldig dat Ziggo Sport atletiek ook uitgebreid onder de aandacht brengt.' Na een topseizoen 2015 bereidt Schippers zich als een van de favorieten voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Het jaar van de doorbraak 
Schippers beleeft dit jaar haar absolute doorbraak. Na haar overstap van de zevenkamp naar de sprint, loopt ze de concurrentie aan gort. Met als hoogtepunt natuurlijk het WK atletiek. Op de 100 meter grijpt ze al schitterend zilver, maar op de dubbele afstand maakt de Nederlandse helemaal vernietigende indruk. In een magistrale tijd van 21,63 seconden snelt ze naar goud.

Logisch dus dat Ziggo's commercieel directeur Peter Dörr eveneens opgetogen is: 'Het is geweldig om haar straks in onze campagnes en op ons kanaal te zien schitteren. Dafne is nu al een icoon in de Nederlandse topsport, die volledig zichzelf is en haar eigen weg kiest.'

Klanten van Ziggo kijken Ziggo Sport in HD op alle schermen: tv, laptop, PC, tablet of smartphone.

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Diamond League Zürich

Met de Olympische Spelen maar net achter de rug krijg je op Ziggo Sport de kans je atletiekroes nog even te verlengen. In Zürich zie je in ieder geval onze Nederlandse sprinttroeven Dafne Schippers en Churandy Martina in actie.

Atletiek

Schippers+Martina live!

Dafne Schippers en Churandy Martina staan te popelen om te knallen op de Olympische Spelen. De kersverse Europese kampioenen op de 100 meter gebruiken de Diamond League-wedstrijd in Monaco om verder te finetunen. Op Ziggo Sport zit je live op de eerste rij!

Dafne Schippers

Schippers atlete van de maand in Europa

Dafne Schippers heeft weer een prijs binnen. De 23-jarige Utrechtse werd gekozen tot beste Europese atlete van afgelopen maand. Schippers kreeg met afstand de meeste retweets en likes in de verkiezing, die de overkoepelende federatie European Athletics maandelijks via social media houdt. Sifan Hassan was ook genomineerd, maar ook zij moest het afleggen tegen Schippers. De wereldkampioene op de 200 meter won afgelopen maand alle races over 60 meter die ze liep. In Berlijn liep Schippers met 7,00 seconden niet alleen een persoonlijk record, maar ze evenaarde tevens het dertig jaar oude Nederlands record van Nelli Cooman. Bij de NK in Apeldoorn pakt de snelste vrouw ter wereld van dit jaar over 60 meter de nationale titel in 7,03.