Schippers is Sportvrouw van het jaar

Schippers is Sportvrouw van het jaar

Dafne Schippers is gekozen tot Sportvrouw van het jaar. De 23-jarige sprintkoningin kreeg de meeste stemmen van de aanwezige sporters en vakjury tijdens het Sportgala in de Amsterdamse RAI. Ze kreeg de prijs uit handen van oud-voetballer Clarence Seedorf.

Schippers brak vorig jaar al door met twee Europese sprinttitels en groeide dit jaar bij de WK atletiek in Peking uit tot de grote ster met zilver op de 100 meter in 10,81 en goud op de 200 meter in 21,63. Vooral die zege op de 200 meter was indrukwekkend, haar tijd was de vierde ooit en een Europees record. De andere genomineerden waren zwemster Sharon van Rouwendaal en turnster Sanne Wevers.

Marrit Steenbergen is gekozen tot Talent van het jaar. Ze kreeg de meeste stemmen van de aanwezige sporters in de RAI. Steenbergen is de opvolger van formule 1-coureur Max Verstappen.

Oud-wielrenner Joop Zoetemelk heeft bij het Sportgala de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs gewonnen. De prijs is bestemd voor de allergrootste Nederlandse sportlegendes.