Schippers in Peptalk: 'Niet bezig met druk'

Schippers in Peptalk: 'Niet bezig met druk'

Het gaat goed met Dafne Schippers. De wereldkampioene op de 200 meter veroverde afgelopen weekend voor de zevende keer de Nederlandse titel op de 60 meter indoor en is in uitstekende vorm. 'Ik zit goed in mijn vel de laatste tijd, eigenlijk het hele indoorseizoen al', zei Schippers in Peptalk.

Schippers kent een overvol programma in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer, waar ze wil vlammen op de 100 en 200 meter. 'Het is heel belangrijk dat je af en toe een stapje terugneemt, maar dat gaat eigenlijk wel goed', vertelt ze.

Ook met de druk kan de Utrechtse naar eigen zeggen goed omgaan. 'Ik denk dat druk wel heel erg in de weg kan zitten, maar ik ben nooit bezig geweest met wat de buitenwereld wil van mij. Ik leg mijzelf al genoeg druk op.'

Gregory Sedoc, voormalig Europees kampioen op de 60 meter horden, was ook te gast bij Jack van Gelder en Frank Evenblij en dook samen met Schippers in de techniek van het sprinten. Schippers kreeg bovendien ludieke beelden ze zien van Sedoc die vol enthousiasme de winnende 200 meter van Dafne bekijkt.

Frank Evenblij was dit keer te gast bij Sanne Schippers, de trotse zus van Dafne. Samen doken ze de keuken in en maakten ze een taart voor de jarige Michel Mulder, ook te gast in Peptalk. Wat nou als Dafne goud pakt in Rio en de hel losbarst? 'Ik denk niet dat Dafne snel zou veranderen', vertelt Sanne. 'Volgens mij is ze het liefst gewoon thuis bij ons.'

Agenda

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december - 20.00 uur

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Guus Meeuwis

Zaterdag 2 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken

Muziekfeest van het Jaar

Vrijdag 8 december

Op 8 december vindt Muziekfeest Van Het Jaar plaats in de ZIggo Dome. Kaartverkoop start vrijdag 6 o

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

klaar voor de start... Daf?

Dat ging even mis tijdens de 200m sprint in Oslo. Dafne Schippers startte te vroeg en werd gediskwalificeerd. Toch liep ze mee en won goud. Snap jij het nog? En in Eugene liep het ook niet echt lekker.

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!