Het afgelopen jaar beleefde Dafne Schippers haar absolute doorbraak. Met haar mooie prestaties mogen we haar met trots sprintkoningin van Nederland noemen. 

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!

Dafne Schippers

Schippers atlete van de maand in Europa

Dafne Schippers heeft weer een prijs binnen. De 23-jarige Utrechtse werd gekozen tot beste Europese atlete van afgelopen maand. Schippers kreeg met afstand de meeste retweets en likes in de verkiezing, die de overkoepelende federatie European Athletics maandelijks via social media houdt. Sifan Hassan was ook genomineerd, maar ook zij moest het afleggen tegen Schippers. De wereldkampioene op de 200 meter won afgelopen maand alle races over 60 meter die ze liep. In Berlijn liep Schippers met 7,00 seconden niet alleen een persoonlijk record, maar ze evenaarde tevens het dertig jaar oude Nederlands record van Nelli Cooman. Bij de NK in Apeldoorn pakt de snelste vrouw ter wereld van dit jaar over 60 meter de nationale titel in 7,03. 

Dafne Schippers

Schippers moet titel misschien afstaan

Dafne Schippers pakte bij de NK indoor atletiek haar zevende titel op rij op de 60 meter in een wereldtijd van 7,03 seconden, maar het is nog niet zeker of ze die mag houden. Een protest tegen haar deelname is ingediend en toegekend door de jury. Schippers sloeg op eigen verzoek de series over. En daar was een coach van een opponent het niet mee eens. De regels schrijven geen strafmaat voor, waardoor het nu aan de wedstrijdorganisatie is om te beslissen wat ze met het toegewezen protest doet. Dat meldde een woordvoerder van de Atletiekunie. Schippers mocht zaterdag op eigen verzoek de series van de 60 meter overslaan en stroomde rechtstreeks door naar de halve finale. De andere atletes hoorden dit pas vlak voor aanvang van de series. De wereldkampioene op de 200 meter won vervolgens haar halve finale en daarna de finale.