Het afgelopen jaar beleefde Dafne Schippers haar absolute doorbraak. Met haar mooie prestaties mogen we haar met trots sprintkoningin van Nederland noemen. 

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Diamond League Zürich

Met de Olympische Spelen maar net achter de rug krijg je op Ziggo Sport de kans je atletiekroes nog even te verlengen. In Zürich zie je in ieder geval onze Nederlandse sprinttroeven Dafne Schippers en Churandy Martina in actie.

Atletiek

Schippers+Martina live!

Dafne Schippers en Churandy Martina staan te popelen om te knallen op de Olympische Spelen. De kersverse Europese kampioenen op de 100 meter gebruiken de Diamond League-wedstrijd in Monaco om verder te finetunen. Op Ziggo Sport zit je live op de eerste rij!

Dafne Schippers

Schippers in Peptalk: 'Niet bezig met druk'

Het gaat goed met Dafne Schippers. De wereldkampioene op de 200 meter veroverde afgelopen weekend voor de zevende keer de Nederlandse titel op de 60 meter indoor en is in uitstekende vorm. 'Ik zit goed in mijn vel de laatste tijd, eigenlijk het hele indoorseizoen al', zei Schippers in Peptalk. Schippers kent een overvol programma in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer, waar ze wil vlammen op de 100 en 200 meter. 'Het is heel belangrijk dat je af en toe een stapje terugneemt, maar dat gaat eigenlijk wel goed', vertelt ze. Ook met de druk kan de Utrechtse naar eigen zeggen goed omgaan. 'Ik denk dat druk wel heel erg in de weg kan zitten, maar ik ben nooit bezig geweest met wat de buitenwereld wil van mij. Ik leg mijzelf al genoeg druk op.' Gregory Sedoc, voormalig Europees kampioen op de 60 meter horden, was ook te gast bij Jack van Gelder en Frank Evenblij en dook samen met Schippers in de techniek van het sprinten. Schippers kreeg bovendien ludieke beelden ze zien van Sedoc die vol enthousiasme de winnende 200 meter van Dafne bekijkt. Frank Evenblij was dit keer te gast bij Sanne Schippers, de trotse zus van Dafne. Samen doken ze de keuken in en maakten ze een taart voor de jarige Michel Mulder, ook te gast in Peptalk. Wat nou als Dafne goud pakt in Rio en de hel losbarst? 'Ik denk niet dat Dafne snel zou veranderen', vertelt Sanne. 'Volgens mij is ze het liefst gewoon thuis bij ons.'