'Chinese' Granada haalt coach Paco Jemez

'Chinese' Granada haalt coach Paco Jemez

Het Andalusische Granada is kort geleden vanuit Italiaanse in Chinese handen gekomen. Een van de eerste tekenen van daadkracht is het aantrekken van coach Paco Jémez.

Na het afvallen van de voornaamste kandidaat richtte Granada haar pijlen op Paco Jémez. De Chileen Jorge Sampaoli had de voorkeur, maar hij gaat aan de slag bij Sevilla als opvolger van succescoach Unai Emery. Emery is op zijn beurt favoriet om coach van Paris-Saint Germain te worden. In deze trainerscarrousel sloot Granada een akkoord met Paco Jémez.

Succes met Rayo VallecanoDe trainersvacature bij Granada kwam vrij doordat coach José González slechts een interim-rol had nadat hij de in februari ontslagen coach José Ramón Sandoval opvolgde. José González slaagde erin om de club voor de Primera División te behouden, en de Chinese eigenaars willen nu ambitieuzer worden.

Presentatie woensdagMet Paco Jémez werd een contract voor drie jaar overeengekomen. Dit werd door Granada op maandag om 13.00 uur bekendgemaakt via haar website en Twitter-account. Op woensdag zal hij worden gepresenteerd. De coach maakte naam in Spanje door met verzorgd voetbal het kleine Rayo Vallecano drie seizoenen lang op het hoogste niveau te houden. Dit jaar mislukte dit, waardoor Rayo Vallecano volgend seizoen in de Segunda División speelt. Een aanbod om te blijven sloeg Paco Jémez af.

Paco Jémez was een voorname kandidaat om de nieuwe coach te worden van Espanyol of Deportivo. De Catalanen, die inmiddels ook in Chinese handen zijn, koos uiteindelijk voor ex-Watford coach Quique Sánchez Flores. Deportivo koos op zijn beurt voor ex-Eibar coach Gaizka Garitano. 

Europese ambitiesVan de nieuwe coach wordt verwacht dat hij Granada meer ambitie verschaft dan de degradatiestrijd die de club elk seizoen voert. De Chinese grootaandeelhouder Jiang Lizan heeft aangegeven dat handhaving voor komend seizoen nog de doelstelling is, maar dat Granada “op termijn van Europa moet dromen. Dat kan werkelijkheid worden als we de steun van de stad, de supporters en de media krijgen”.

Agenda

Kinderpret in de Ziggo winkels

Woensdag 16 augustus - 13.00 uur

Deze zomer ontmoet je jouw grote helden in de Ziggo winkels!

F1 Grand Prix van België

Vrijdag 25 augustus - 10.00 uur

Na een welverdiende zomerstop mogen de Formule 1-coureurs weer aan de bak in België. Een soort

US Open 2017

Maandag 28 augustus

Twee weken lang strijdt de mondiale tennistop in New York om de laatste Grand Slam-titel van dit jaa

F1 Grand Prix van Italië

Vrijdag 1 september

Een klassieker onder de Formule 1-grand prixs! Na België verplaatst het racegeweld zich dit kee

Metallica

Maandag 4 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Metallica

Woensdag 6 september

Metallica rockt op 4 en 6 september in de Ziggo Dome! Kaartverkoop start vrijdag 24 maart om 10:00 u

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Premier League en La Liga van start

2017/2018 belooft een geweldig voetbalseizoen te worden. Het WK in Rusland komt eraan en mede daarom beginnen de competities lekker vroeg dit jaar. Zo ook in Engeland en Spanje!

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Wat is er deze week weer veel sport te zien op kanaal 14! Vanaf nu vind je hier alles wat je niet mag missen. Pak je agenda erbij en blokken maar! 

Primera División

Primera División: speelronde 21

Real Madrid was afgelopen weekend de lachende derde: zelf won het vrij eenvoudig en directe concurrenten Sevilla en Barcelona verspilden punten. Dit weekend moet het op bezoek bij Celta de Vigo.