'Chinese' Granada haalt coach Paco Jemez

'Chinese' Granada haalt coach Paco Jemez

Het Andalusische Granada is kort geleden vanuit Italiaanse in Chinese handen gekomen. Een van de eerste tekenen van daadkracht is het aantrekken van coach Paco Jémez.

Na het afvallen van de voornaamste kandidaat richtte Granada haar pijlen op Paco Jémez. De Chileen Jorge Sampaoli had de voorkeur, maar hij gaat aan de slag bij Sevilla als opvolger van succescoach Unai Emery. Emery is op zijn beurt favoriet om coach van Paris-Saint Germain te worden. In deze trainerscarrousel sloot Granada een akkoord met Paco Jémez.

Succes met Rayo VallecanoDe trainersvacature bij Granada kwam vrij doordat coach José González slechts een interim-rol had nadat hij de in februari ontslagen coach José Ramón Sandoval opvolgde. José González slaagde erin om de club voor de Primera División te behouden, en de Chinese eigenaars willen nu ambitieuzer worden.

Presentatie woensdagMet Paco Jémez werd een contract voor drie jaar overeengekomen. Dit werd door Granada op maandag om 13.00 uur bekendgemaakt via haar website en Twitter-account. Op woensdag zal hij worden gepresenteerd. De coach maakte naam in Spanje door met verzorgd voetbal het kleine Rayo Vallecano drie seizoenen lang op het hoogste niveau te houden. Dit jaar mislukte dit, waardoor Rayo Vallecano volgend seizoen in de Segunda División speelt. Een aanbod om te blijven sloeg Paco Jémez af.

Paco Jémez was een voorname kandidaat om de nieuwe coach te worden van Espanyol of Deportivo. De Catalanen, die inmiddels ook in Chinese handen zijn, koos uiteindelijk voor ex-Watford coach Quique Sánchez Flores. Deportivo koos op zijn beurt voor ex-Eibar coach Gaizka Garitano. 

Europese ambitiesVan de nieuwe coach wordt verwacht dat hij Granada meer ambitie verschaft dan de degradatiestrijd die de club elk seizoen voert. De Chinese grootaandeelhouder Jiang Lizan heeft aangegeven dat handhaving voor komend seizoen nog de doelstelling is, maar dat Granada “op termijn van Europa moet dromen. Dat kan werkelijkheid worden als we de steun van de stad, de supporters en de media krijgen”.

Agenda

De seizoensfinale van Game of Thrones op het witte doek

Maandag 28 augustus

De beste serie ter wereld. Zeven bioscoopzalen. Eén epische, 81 minuten durende seizoensfinal

F1 Grand Prix van Amerika

Vrijdag 20 oktober - 17.00 uur

Howdy folks! Met de GP van Amerika in Austin Texas nadert dit seizoen zijn ontknoping. Wordt he

SLAM! MixMarathon

Vrijdag 20 oktober - 22.00 uur

Op 20 oktober 2017 keert de SLAM! MixMarathon terug naar de Ziggo Dome!

Future Urban Legends

Zaterdag 21 oktober - 22.00 uur

Op 21 oktober is het dance event Future Urban Legends in de Ziggo Dome!

Symphonica in Rosso - Simply Red

Woensdag 25 oktober

Op 25 oktober staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! Kaartverkoop is gestar

Symphonica in Rosso - Simply Red

Donderdag 26 oktober

Op 26 oktober 2017 staat Simply Red in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso! De kaartverkoop i

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Nieuws