Zlatan schiet Chelsea uit Champions League

Zlatan schiet Chelsea uit Champions League

Paris Saint-Germain heeft Chelsea voor het tweede jaar achtereen uit de Champions League gekegeld. Na de 2-1 overwinning in Frankrijk, waren de Parijzenaren nu ook op Stamford Bridge met 2-1 te sterk. Guus Hiddink mocht met zijn ploeg nog lang hopen op een vervolg in Europa, maar Zlatan Ibrahimovic schoot die hoop met de tweede uitgoal aan diggelen.

PSG had Chelsea in een heel aantrekkelijke eerste helft meteen vol onder druk. Branislav Ivanovic keerde een inzet van Ángel Di María nog vlak voor de lijn, maar Zlatan Ibrahimovic zette de verdediging van The Blues helemaal voor schut. Met een perfecte pass zorgde hij ervoor dat Adrien Rabiot binnen kon glijden. De Londenaren stonden daarbij volledig verkeerd opgesteld. 

Het leek een makkelijke avond voor de Parijzenaren te worden, tot Diego Costa zijn ploeg plots terug in de wedstrijd schoot. De spits van Chelsea kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal achter doelman Kevin Trapp. Daarna begonnen de mannen van trainer Hiddink er weer in te geloven en werden ze sterker. 

Ze kwamen na rust zelfs bijna op voorsprong. Willian schoot van net buiten de zestien op Trapp en in de rebound stuitte ook Eden Hazard op de sterk keepende Duitser. Een minuut later alles voorbij voor de Londenaren. Ibrahimovic werkte een voorzet van Di María binnen. Chelsea moest er toen drie maken in een klein half uur om nog door te gaan en het was duidelijk dat ze daar niet meer in geloofden. 

Costa en Hazard vielen bij Chelsea in de tweede helft geblesseerd uit. PSG voegt zich bij het rijtje clubs dat zich al plaatsten voor de kwartfinales. Real Madrid, VfL Wolfsburg en Benfica gingen ze Parijzenaren voor.