Tijdperk Terry bij Chelsea ten einde

Tijdperk Terry bij Chelsea ten einde

Na ruim twintig jaar komt een einde aan het tijdperk van John Terry bij Chelsea. De aanvoerder van de Engelse topclub onthulde na de 5-1 bekerzege bij Milton Keynes Dons dat hij komende zomer vertrekt bij The Blues. Het contract van de 35-jarige verdediger wordt niet verlengd.

Terry ging als 14-jarig jongetje aan de slag bij Chelsea. De robuuste verdediger maakte in oktober 1998 zijn debuut in de hoofdmacht en groeide een paar jaar later uit tot vaste waarde. Terry speelde al bijna 700 wedstrijden voor Chelsea, een aanzienlijk deel daarvan met de aanvoerdersband om zijn bovenarm.

De 78-voudig international vierde met de Londenaren vier landstitels en vijf keer winst van de FA Cup. Hoogtepunt was het winnen van de Champions League in 2012, gevolgd door winst van de Europa League een jaar later.

Terry ondertekende in maart vorig jaar een nieuw eenjarig contract bij Chelsea. Guus Hiddink maakte zich onlangs sterk voor het aanblijven van de Engelsman, maar de clubleiding denkt daar anders over. 'Het wordt geen einde zoals in sprookjes, stoppen bij Chelsea zit er niet in', zei Terry.

'Ik wilde graag weten waar ik aan toe was en vorige week hoorde ik dat mijn contract niet verlengd gaat worden. Op dit moment is het helaas nee. Het duurde wel een paar dagen voordat ik daar overheen was.'

Aan stoppen wil de 35-jarige Engelsman nog niet denken. Terry gaat daarom voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe club. Twee andere verdedigers (Gary Cahill en Branislav Ivanovic) kregen onlangs wel een nieuwe verbintenis op Stamford Bridge aangeboden.