Tijdperk Terry bij Chelsea ten einde

Tijdperk Terry bij Chelsea ten einde

Na ruim twintig jaar komt een einde aan het tijdperk van John Terry bij Chelsea. De aanvoerder van de Engelse topclub onthulde na de 5-1 bekerzege bij Milton Keynes Dons dat hij komende zomer vertrekt bij The Blues. Het contract van de 35-jarige verdediger wordt niet verlengd.

Terry ging als 14-jarig jongetje aan de slag bij Chelsea. De robuuste verdediger maakte in oktober 1998 zijn debuut in de hoofdmacht en groeide een paar jaar later uit tot vaste waarde. Terry speelde al bijna 700 wedstrijden voor Chelsea, een aanzienlijk deel daarvan met de aanvoerdersband om zijn bovenarm.

De 78-voudig international vierde met de Londenaren vier landstitels en vijf keer winst van de FA Cup. Hoogtepunt was het winnen van de Champions League in 2012, gevolgd door winst van de Europa League een jaar later.

Terry ondertekende in maart vorig jaar een nieuw eenjarig contract bij Chelsea. Guus Hiddink maakte zich onlangs sterk voor het aanblijven van de Engelsman, maar de clubleiding denkt daar anders over. 'Het wordt geen einde zoals in sprookjes, stoppen bij Chelsea zit er niet in', zei Terry.

'Ik wilde graag weten waar ik aan toe was en vorige week hoorde ik dat mijn contract niet verlengd gaat worden. Op dit moment is het helaas nee. Het duurde wel een paar dagen voordat ik daar overheen was.'

Aan stoppen wil de 35-jarige Engelsman nog niet denken. Terry gaat daarom voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe club. Twee andere verdedigers (Gary Cahill en Branislav Ivanovic) kregen onlangs wel een nieuwe verbintenis op Stamford Bridge aangeboden.

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Voetbal

Premier League en La Liga

En wat staat er op het menu? In de Premier League lik je je vingers af bij Manchester City-Liverpool en in La Liga wordt het een patatje oorlog met Catalonië-saus.

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Voor ieder wat wils deze week. Van dameshandbal tot City - Liverpool. En laten we de Six Nations match Ierland - Engeland niet vergeten. Je hoeft de deur in elk geval niet uit.

Premier League

Preview: Liverpool - Arsenal

Op papier is Liverpool - Arsenal 'maar' een subtopper. Toch zullen de vonken er op Anfield Road vanaf spatten. Net als in het eerste treffen dit seizoen. Toen wonnen The Reds met 3-4.

Premier League

Premier League: speelronde 23

Chelsea zag de concurrentie punten verspillen en lijkt fluitend op weg naar de zesde landstitel. Deze speelronde moet het op bezoek bij Liverpool, een echte kraker op Anfield.