Klitsjko verklaart Fury voor gek

Klitsjko verklaart Fury voor gek

Klitsjko reageerde vanuit zijn trainingskamp in het Oostenrijkse Going verbolgen op een provocerend interview van Fury in de Daily Mail. Daarin zet de boomlange Brit, nog ongeslagen in 28 profduels, zich af tegen homo's, bespreekt hij diverse scenario's voor de ondergang van de wereld en noemt hij Klitsjko een duivelsaanbidder.

'Onverdraaglijk', sprak de langdurige titelhouder (64 overwinningen, drie nederlagen) verontwaardigd. 'Dit is zo bizar, hij had het beter voor zichzelf kunnen houden. Nu heeft hij duidelijk grenzen overschreden.'

Klitsjko en Fury treffen elkaar op 28 november in de overdekte Esprit Arena in Düsseldorf in de ring. Voor het WK-gevecht, dat in 150 landen wordt uitgezonden, zijn al 42.000 kaarten verkocht.

Agenda

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Boksen

Klitschko gaat strijd weer aan met Fury

De zwaargewichten Tyson Fury en Vladimir Klitsjko gaan op herhaling. In 2016 nemen beide boksers het in de ring opnieuw tegen elkaar op. De datum en de plaats van handeling zijn nog niet bekend. Het befaamde Wembley in Londen wordt al genoemd als mogelijke locatie in mei.   Fury onttroonde Klitsjko zaterdag in Düsseldorf als langdurige wereldkampioen. Met een puntenzege nam de 27-jarige Brit de kampioensgordels van de IBF, WBA en WBO over van de 39-jarige Oekraïner. Klitsjko liet weten dat hij gebruik maakt van een optie in zijn miljoenencontract van het verloren titelgevecht om Fury uit te dagen. Het Fury-kamp reageerde meteen positief. 'We zijn hier blij mee. Het is ook contractueel vastgelegd', zei Peter Fury, de trainer en oom van de nieuwe titelhouder. Klitsjko sprak van een vervroegd kerstcadeau voor Tyson Fury en alle boksfans in de wereld. 'Er komt een nieuw gevecht. Ik wil bewijzen dat ik een veel betere bokser ben dan dat ik in Düsseldorf heb laten zien. Falen is nu geen optie meer.'

Boksen

Klitschko en Fury boksen live om wereldtitel

Wladimir Klitschko begint zaterdag aan zijn negentiende gevecht als verdedigend wereldkampioen zwaargewicht. De tegenstander van de Oekraïense reus is Tyson Fury. De Engelsman dankt zijn voornaam aan Mike Tyson, naar wie zijn vader hem vernoemde. Ziggo Sport zendt het titelgevecht tussen Klitschko en Fury zaterdagavond 28 november live uit.

Boksen

Mannelijke sparringpartners boksster Fontijn

Fontijn won afgelopen zomer goud op de Europese Spelen en zet alles op deelname in Rio. Ze liet weten dat ze graag tegen mannen wil sparren om beter te worden. De eerstvolgende mogelijkheid om zich te plaatsen is eind april op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Istanbul. Lukt het daar niet, dan is het WK half mei in Kazachstan nog een mogelijkheid. Vorig jaar behaalde Fontijn brons op het WK.