Guardiola bevestigt: 'Naar Premier League'

Guardiola bevestigt: 'Naar Premier League'

Josep Guardiola heeft het slechtst bewaarde geheim ter wereld verklapt. De bij Bayern München vertrekkende succescoach onthulde dat hij volgend jaar in de Premier League gaat werken. 'Ik wil weten hoe het is om in een nieuwe stad te wonen en wil graag in Engeland aan de slag', aldus de tweevoudig Champions League-winnaar.

Bijna de complete Engelse top jaagt op de Spanjaard. In de afgelopen maanden zijn Manchester United, Manchester City, Chelsea en Arsenal nadrukkelijk in verband gebracht met Pep. Wie van hen de gelukkige wordt, wilde Guardiola op de persconferentie nog niet vertellen.

'HEB AL AANBIEDINGEN LIGGEN'
'Ik heb al aanbiedingen gehad, maar heb nog nergens getekend. Als ik een nieuwe club heb gevonden, laat ik het weten. Ik wil de sfeer proeven zoals die in Engeland is. Ik verheug me op de stadions daar. Ik ben nu 44 en ik denk dat het de juiste tijd is', besloot de oud-trainer van Barcelona.

Eerder liet Karl-Heinz Rummenigge doorschemeren dat Guardiola zijn keus al wel had gemaakt. 'Ik denk dat ik wel weet waar hij heen gaat, maar ik laat die mededeling aan hem zelf of zijn nieuwe club over', aldus de baas van Bayern München.  


Waar in Engeland Guardiola ook aan de slag gaat, zeker is dat hij zijn kunsten na de zomer gaat vertonen op Ziggo Sport. De Engelse Premier League is vanaf augustus 2016 exclusief te zien op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal.