LeBron James op elitelijst

LeBron James op elitelijst

LeBron James heeft zich, voor zover dat niet al ruimschoots was gelukt, maandag definitief in de geschiedenisboeken geschoten. Met een assist op Kevin Lore schaarde hij zich in de basketbalwedstrijd tussen de Orlando Magic en de Cleveland Cavaliers op een uniek lijstje van slechts twee namen lang.

James is volgens de Amerikaanse sportzender ESPN de tweede basketballer die in de top 25 topscoorders en assist-gevers aller tijden staat. Alleen Oscar 'Big O' Robertson ging de gigant uit Cleveland voor. James heeft nu 6395 assists gegeven en 25273 punten gescoord in de NBA.

De vedette zelf wil echter weinig weten van de lijstjes en geschiedkundige vergelijkingen in het Amerikaanse basketbal. 'Ik denk dat we in deze competitie veel te veel bezig zijn met het vergelijken van de grote spelers. We kunnen ook gewoon zeggen: 'wow, dit zijn stuk voor stuk echt goede spelers'. Ik doe er niet aan mee, maar ik kan niet voor anderen spreken.'

In de wedstrijd in Orlando scoorde hij overigens 'slechts' vijftien punten, maar met zijn dertien assists was James toch weer wedstrijdbepalend. De Cleveland Cavaliers wonnen met 117-103. Oklahoma Thunder maakte maandag gehakt van divisiegenoot Utah Jazz: 111-89. De Philadelphia 76ers kwamen dichtbij de eerste zege van het seizoen tegen de Minnesota Timberwolves, maar verloren na een veelbelovend begin toch met 95-100.