LeBron James op elitelijst

LeBron James op elitelijst

LeBron James heeft zich, voor zover dat niet al ruimschoots was gelukt, maandag definitief in de geschiedenisboeken geschoten. Met een assist op Kevin Lore schaarde hij zich in de basketbalwedstrijd tussen de Orlando Magic en de Cleveland Cavaliers op een uniek lijstje van slechts twee namen lang.

James is volgens de Amerikaanse sportzender ESPN de tweede basketballer die in de top 25 topscoorders en assist-gevers aller tijden staat. Alleen Oscar 'Big O' Robertson ging de gigant uit Cleveland voor. James heeft nu 6395 assists gegeven en 25273 punten gescoord in de NBA.

De vedette zelf wil echter weinig weten van de lijstjes en geschiedkundige vergelijkingen in het Amerikaanse basketbal. 'Ik denk dat we in deze competitie veel te veel bezig zijn met het vergelijken van de grote spelers. We kunnen ook gewoon zeggen: 'wow, dit zijn stuk voor stuk echt goede spelers'. Ik doe er niet aan mee, maar ik kan niet voor anderen spreken.'

In de wedstrijd in Orlando scoorde hij overigens 'slechts' vijftien punten, maar met zijn dertien assists was James toch weer wedstrijdbepalend. De Cleveland Cavaliers wonnen met 117-103. Oklahoma Thunder maakte maandag gehakt van divisiegenoot Utah Jazz: 111-89. De Philadelphia 76ers kwamen dichtbij de eerste zege van het seizoen tegen de Minnesota Timberwolves, maar verloren na een veelbelovend begin toch met 95-100.

Agenda

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Guus Meeuwis

Zaterdag 2 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Basketbal

NBA in november

De helden van Golden State gaat voor het vierde seizoen op rij proberen meer dan 65 wedstrijden te winnen. Het record hebben ze al in handen; ze zijn het enige team dat het drie keer achter elkaar deed.

Basketbal

Start NBA seizoen 2017 -2018

Op 17 oktober klinkt het startschot – of het scheidsrechtersfluitje – van het NBA-seizoen 2017-2018. Wie wordt er kampioen? The Cavs, the Dubs of…?

Ziggo Sport

Ziggo Sport Weekly

Wat is er deze week weer veel sport te zien op kanaal 14! Vanaf nu vind je hier alles wat je niet mag missen. Pak je agenda erbij en blokken maar! 

Basketbal

NBA Kerstbasketbal

Geen kalkoen en geen ruzie met de schoonouders voor de sterren van de NBA. LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant en alle anderen maken zich op voor een eerste kerstdag vol topbasketbal.