Barcelona maakt karwei af bij Espanyol

Barcelona maakt karwei af bij Espanyol

Barcelona heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale in de strijd om de Copa del Rey. De Catalanen verdedigden bij stadgenoot Espanyol een 4-1 voorsprong en gaven die niet uit handen. Het voetbal was dit keer niet zo flitsend, maar er werd wel gewoon gewonnen. Barça stapte met een 2-0 overwinning van het veld.

Door de ruime zege in Camp Nou kon Luis Enrique van de gelegenheid gebruik maken om een aantal basiskrachten rust te gunnen. Zo begonnen Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Gerard Piqué en Neymar op de bank, Luis Suárez was geschorst. Lionel Messi speelde wél gewoon. De kersverse winnaar van de Gouden Bal was in de eerste helft een paar keer dichtbij een doelpunt.

Twee doelpogingen van Messi werden knap gekeerd door Francesco Bardi, maar de Italiaanse doelman had geen antwoord toen hij na een half uur oog in oog kwam te staan met Munir. De 20-jarige aanvaller werd de diepte in gestuurd door Messi, omspeelde de doelman en rondde vervolgens beheerst af. Voor rust kreeg Felipe Caicedo nog een kans op de gelijkmaker, maar Marc-André ter Stegen redde goed.

Na de pauze was er nog minder spektakel dan in de eerste helft. Barça controleerde en speelde de wedstrijd rustig uit, waar Espanyol met fysiek geweld nog iets probeerde. In de slotfase werd het uiteindelijk nog 0-2. Na een fraaie aanval maakte Munir zijn tweede van de avond.