Barcelona draait Celta helemaal dol

Barcelona draait Celta helemaal dol

Barcelona blijft maar winnen in de Primera División. De ploeg van Luis Enrique gaf Celta de Vigo in Camp Nou een gigantisch pak slaag en won met 6-1. Vooral in de tweede helft waren De Blaugranas flink op dreef en was het ene doelpunt nog mooier dan de andere.


Barcelona liep in het begin wat stroef, maar kwam na een klein half uur toch op voorsprong dankzij de individuele klasse van Lionel Messi. De Argentijn krulde een vrije trap van ongeveer 25 meter heerlijk in de kruising. Voor rust deed Celta nog iets terug. John Guidetti was door Jordi Alba neergelegd in de zestien en benutte zelf de strafschop.

In de tweede helft ging het allemaal een stuk minder stroef voor de thuisploeg. Er volgde zelfs een galavoorstelling om je vingers bij af te likken. Na een uur spelen lobte Messi de bal naar Suárez die op sublieme wijze de 2-1 binnen knalde. Een kwartiertje later tekende de Uruguayaan ook voor de 3-1 op aangeven van Neymar.

De 4-1 was wel een erg bijzondere. Messi legde aan voor de strafschop, maar in plaats van gewoon te schieten, legde hij het balletje breed op Suárez. De Cruijff-Olsen-penalty leverde El Pistolero een hattrick op. Nog meer moois volgde, want een paar tellen later lag de bal er opnieuw in. Invaller Ivan Rakitic scoorde met een fraaie lob.

Het slotakkoord was voor Neymar, die zijn tegenstanders tureluurs had gedraaid met een aantal geniale acties. De Braziliaan ontving de bal van Suárez en verschalkte vervolgens de doelman met een stift. Door de zege blijft Barça aan kop in La Liga met drie punten meer dan nummer 2 Atlético Madrid en een duel minder gespeeld.