Barça geeft negen van Espanyol pak slaag

Barça geeft negen van Espanyol pak slaag

Het moet wel heel raar lopen wil Barcelona de kwartfinale in de strijd om de Copa del Rey niet halen. De ploeg van Luis Enrique gaf tegen Espanyol een kleine show weg in Camp Nou. Afgelopen weekend kwam het in een competitieduel niet langs de stadgenoot (0-0), maar Barça liet zich niet weer foppen. Met aanwinst Arda Turan en Aleix Vidal voor het eerst in de ploeg, won het met 4-1.

Barcelona begon weliswaar sterk, maar liet zich toch weer verrassen door de kleine buurman. Dani Alves leed balverlies op het middenveld en daar konden de bezoekers van profiteren. Na een snelle counter was het Felipe Caicedo die tekende voor de openingstreffer. Maar Barça rechtte snel de rug en daardoor stond het een paar minuten later alweer gelijk. Lionel Messi scoorde op aangeven van Andrés Iniesta.

Na de gelijkmaker kwam Espanyol er niet meer aan te pas. Barcelona liet bij vlagen fraai voetbal zien en stond bij rust dan ook verdiend met 2-1 voor. Messi schoot een vrije trap via de onderkant van de lat binnen.

In de tweede helft was het nog meer Circus-Barça dan in de eerste helft. Het publiek werd getrakteerd op mooi voetbal en fraaie hoogstandjes, maar had dat ook wel een beetje aan Espanyol te danken. Die ploeg stond na 75 minuten nog maar met negen man op het veld, omdat Hernán Pérez en Pape Diop toen al met rood van het veld waren gestuurd.

Op dat moment stond de 3-1 al op het scorebord. Gerard Piqué kon kort na de rust simpel intikken op aangeven van uitblinker Messi, die net een geniale bal van Iniesta had ontvangen. In de slotfase maakte Neymar er nog 4-1 van. Messi was opnieuw de aangever.