Barça maakt er 6 tegen 10 Basken

Barça maakt er 6 tegen 10 Basken

Barcelona heeft doodeenvoudig gewonnen van Athletic de Bilbao. De Catalanen stonden al na 4 minuten met een man meer op het veld, omdat Gorka Iraizoz een directe rode kaart kreeg vanwege het neerhalen van Luis Suárez. De Baskische goalie zag vervolgens tot zijn afgrijzen dat de gastheren in Camp Nou met 6-0 zegevierden.

Voor het duel showde Lionel Messi zijn vijfde Gouden Bal aan het publiek en de superster benutte de al rap toegekende strafschop. De Argentijn vond het verder eigenlijk wel mooi geweest en iedereen in het stadion wist dat het nooit echt meer spannend zou worden. Toch liep Barça mede dankzij Neymar en Luis Suárez uit naar een grote score.

Na een half uur lobde Neymar raak na een pass van Suárez en direct na rust was het Suárez die afrondde na een fraaie combinatie met Neymar. De Braziliaan stond ook met een heerlijke actie aan de basis van de 4-0 van Ivan Rakitic. Vervolgens maakte Suárez het karwei af met 2 goals en is hij nu met 18 treffers topscorer van de Primera División.

Barcelona heeft door de zege 45 punten na 19 duels. Dat zijn er 2 minder dan Atlético Madrid, maar De Blaugranas hebben nog een duel tegoed. Real staat na 20 duels op 43 punten. Bilbao blijft in de middenmoot hangen met 28 punten. Beide teams spelen komende woensdag weer tegen elkaar in de kwartfinale van het Copa del Rey-toernooi.