Vijf Russische atleten geschorst

Vijf Russische atleten geschorst

Konovalova, die in 2010 in Chicago tweede werd en drie jaar later derde, werd voor twee jaar uitgesloten wegens onregelmatigheden in haar biologisch paspoort. Maria Bespalova, tijdens de Olympische Spelen van Londen finaliste bij het kogelslingeren, staat voor vier jaar aan de kant. Zij kreeg deze zware, tegenwoordig gebruikelijk straf omdat bij een dopingtest bewijs is gevonden voor toediening van een spierversterkend middel.

De andere langdurig geschorsten, eveneens voor vier jaar, zijn Vlas Bredichin en Jaroslav Cholopov. Snelwandelaar Jevgeni Noesjtajev is voor zes maanden buitenspel gezet. De nieuwe gevallen zijn de laatste in een hele reeks. Het dopingschandaal in de Russische atletiek dwong dit jaar bondsvoorzitter Valentin Balachnitsjev en hoofdcoach Valentin Maslakov al tot aftreden.

De onafhankelijke onderzoekscommissie van het international antidopingbureau WADA zal maandag in Genève haar rapport presenteren over deze geruchtmakende affaire. Het team van voorzitter Dick Pound boog zich tegelijkertijd ook over de beschuldigingen aan het adres van de mondiale atletiekfederatie IAAF. Deze zou verdachte bloedwaarden van geteste atleten hebben verdoezeld.

De handel en wandel van voormalig IAAF-voorzitter Lamine Diack staat daarbij in de schijnwerper. De 82-jarige Senegalees, in augustus opgestapt, is woensdag in Frankrijk aangeklaagd wegens omkoping en witwassen van geld.

Agenda

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Rondje om de Big Ben?

Op 4 augustus start het WK atletiek in Londen. Lopen Dafne Schippers en Usain Bolt een rondje om de kerk of worden we verrast?

Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Amsterdam Marathon 2016

Het wordt tijd dat de Marathon van Amsterdam een nieuw parcoursrecord krijgt. Bernhard Kipyego, Sammy Kitwara, Wilson Chebet en Dino Sefir zijn op papier de favorieten om hun naam in de boeken te lopen. 

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!