Hassan en Choukoud naar EK cross

Hassan en Choukoud naar EK cross

Khalid Choukoud en Sifan Hassan zullen op het EK veldlopen de blikvangers zijn binnen de Nederlandse ploeg. Zij voeren de veertienkoppige selectie aan die technisch directeur van de atletiekunie Ad Roskam dinsdag presenteerde. Nederland wil in het Franse Hyères over een kleine drie weken (13 december) goed presteren met de individuele lopers, maar zeker ook in de ploegenklassementen.

Choukoud werd vorig jaar onder barre omstandigheden zevende in het Bulgaarse Samokov. Hassan liet toen verstek gaan, hoewel ze was geselecteerd. De wereldtopper op de 1500 meter liet zondag na haar zege in de Warandeloop doorschemeren dat ze twijfelde over deelname aan de titelstrijd in Hyères, maar volgens Roskam is het zeker dat ze meedoet. 'We hebben het even goed gecheckt bij haar en ze loopt. Voor het vrouwenteam is dat uiteraard een opsteker, want het moet eigenlijk raar lopen als Sifan de gouden medaille misloopt', aldus de technisch directeur. Hassan veroverde in 2013 de titel bij de beloften (onder 23 jaar).

Het vrouwenteam bestaat verder uit Maureen Koster, vorig jaar vijfde bij de beloften, Andrea Deelstra en Ruth van der Meijden. Jip Vastenburg kiest voor de beloftenwedstrijd. Choukoud krijgt in Hyères gezelschap van Michel Butter, Roy Hoornweg, Gert Jan Wassink en Jurjen Polderman. Roskam denkt dat de vrouwen zeker in de top vijf kunnen eindigen en de mannen in de top acht. 'Sommige atleten hebben dit najaar een marathon gelopen, zoals Choukoud en Butter, en zijn nog niet helemaal hersteld. Anderen zijn nog maar kort in training na het zomerseizoen. Ik verwacht dat de vorm over drie weken nog weer beter is.'

Agenda

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Kensington

Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Kensington staat in 2017 opnieuw in de Ziggo Dome! De kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 nov

Kensington

Zondag 26 november - 20.00 uur

Kensington komt in november 2017 terug naar de Ziggo Dome

Guus Meeuwis

Vrijdag 1 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 2 & 3 december staat de zanger bij ons op de planken

Guus Meeuwis

Zaterdag 2 december

Guus Meeuwis keert terug naar de Ziggo Dome! Op 1 & 2 december staat de zanger bij ons op de planken

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Rondje om de Big Ben?

Op 4 augustus start het WK atletiek in Londen. Lopen Dafne Schippers en Usain Bolt een rondje om de kerk of worden we verrast?

Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Amsterdam Marathon 2016

Het wordt tijd dat de Marathon van Amsterdam een nieuw parcoursrecord krijgt. Bernhard Kipyego, Sammy Kitwara, Wilson Chebet en Dino Sefir zijn op papier de favorieten om hun naam in de boeken te lopen. 

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!