Geen meerkampers naar WK indoor

Geen meerkampers naar WK indoor

De Nederlandse atletiek vaardigt een ploeg zonder meerkampers af naar de WK indoor in het Amerikaanse Portland. Nadine Visser haakte zondag als laatste af. Ze liet via Twitter weten dat de ze uitnodiging om aan de vijfkamp mee te doen afwijst. 'Vanwege de geringe voorbereiding en met het oog op de zomer de lastige beslissing genomen om niet naar de WK indoor te gaan.'

Al eerder meldde Nadine Broersen zich af. De wereldkampioene van twee jaar geleden had graag haar titel verdedigd, maar een knieblessure maakt deelname voor haar onmogelijk. Anouk Vetter mocht ook meedoen, maar zij wees evenals Visser de invitatie af omdat de titelstrijd niet in haar planning past. Voor Vetter en Visser geldt dat ze deze zomer willen pieken op de EK in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio.

Eelco Sintnicolaas wilde graag om de medailles strijden in Portland op de zevenkamp, maar de Europees indoorkampioen van 2013 moest bij de NK meerkamp de strijd staken en is inmiddels geopereerd aan zijn enkel.

Agenda

Let's Dance

Zaterdag 18 november - 20.30 uur

Let's Dance zal op 18 november 2017 de Ziggo Dome wederom veranderen in de grootste discotheek van N

Gorillaz

Dinsdag 21 november - 20.00 uur

Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van

Kensington

Woensdag 22 november - 20.00 uur

Op 22, 23, 24, 25 én 26 november staat Kensington in de Ziggo Dome!

Kensington

Donderdag 23 november - 20.00 uur

Kensington komt in 2017 terug naar de Ziggo Dome!

F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 24 november - 10.00 uur

Beleef de ontknoping van het Formule 1-seizoen live bij Ziggo Sport! Hamilton is al kampioen. Maar&n

Kensington

Vrijdag 24 november - 20.00 uur

Kensington staat ook in 2017 in de Ziggo Dome! Kaartverkoop voor de concerten op 24 en 25 november 2

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Atletiek

Rondje om de Big Ben?

Op 4 augustus start het WK atletiek in Londen. Lopen Dafne Schippers en Usain Bolt een rondje om de kerk of worden we verrast?

Atletiek

Dafne in Doha

Dafne Schippers richt zich dit nieuwe atletiekseizoen op grote atletiekwedstrijden, zoals de Diamond League en het WK Atletiek in Londen, in augustus. Ze begint in Doha, Qatar.

Atletiek

Amsterdam Marathon 2016

Het wordt tijd dat de Marathon van Amsterdam een nieuw parcoursrecord krijgt. Bernhard Kipyego, Sammy Kitwara, Wilson Chebet en Dino Sefir zijn op papier de favorieten om hun naam in de boeken te lopen. 

Atletiek

Dafne in Londen

Gaat onze eigen sprintkampioene Dafne Schippers vlammen tijdens de Diamond League in Londen? Ziggo Sport is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in ieder geval live bij!